Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP, Başbakan Davutoğlu'na Kürtçe çocuk şarkıları kitabı ile CD'si hediye etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır'da yaptığı "Biraz vakit bulsam güzel Kürtçemizi de güzel Türkçemiz kadar öğrenmek istiyorum." açıklamasının yankıları devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Adil...

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır'da yaptığı "Biraz vakit bulsam güzel Kürtçemizi de güzel Türkçemiz kadar öğrenmek istiyorum." açıklamasının yankıları devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Başbakan Davutoğlu'na Kürtçe çocuk şarkılarından oluşan bir kitap ile CD'sini hediye etti.

HDP Meclis Grup Toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Zozani, "Bu Kürtçe çocuk şarkıları. Sayın Davutoğlu bu aralar Kürtçe'ye merak saldı. Kürtçesini pekiştirir diye, katkı sunar diye düşündük. Kapısından geçerken, özel kalem müdürüne teslim edeceğiz. Kürtçe çocuk şarkıları, bunlar okuması zahmetli olabilir. Türkçe ve Kürtçe grameri birbirine uyumlu değil. Ama kolaylık olsun diye CD'si var, CD'den de dinleyebilir. Kürtçesini pekiştirmek için. Pekiştirir, diye düşünüyoruz. İhtiyaç duyduğu diğer kitapları da göndereceğiz. Diyarbakır'da yaptığı konuşmada edebiyatı koleksiyon olarak telaffuz etmiş. Madeni para koleksiyonu yapar gibi bir şeyden söz ediyor. Edebiyatın, edebiyat eserinin koleksiyon olmadığını bütün diller açısından bilmesi gerekirdi. Sürçü lisan eylemiş, galiba düzeltir." diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise Öcalan'ın milletvekili aday listesi hazırladığı iddialarıyla ilgili soruyu cevapsız bıraktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.