Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hazine arazisinin TOGEMDER'e bedelsiz tahsisi iddiası TBMM'de

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.


Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: "Hazine'nin 'satılamaz' şartıyla ve yeşil alan yapılması karşılığında İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne devrettiği arazinin Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği TOGEMDER’e bedelsiz tahsis edildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise arazi, hangi tarihte hangi kamu görevlilerinin onayıyla devredilmiştir? TOGEMDER’in kurucu ve yöneticileri kimlerdir? Arazinin güncel piyasa değeri ne kadardır? 2005 yılında kurulan TOGEMDER adlı derneğin, araziye, özel bir anaokulu yaptırdığı; ancak okulun yapı ruhsatının bulunmadığı dolayısıyla kaçak olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu özel anaokulunun yapım maliyetleri kim tarafından karşılanmıştır? Arazinin tapusundaki 'satılamaz' şerhinin AKP Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından usulsüz değiştirildiği iddiası doğru mudur? Hazine'nin değişiklik nedeniyle belediyeye açtığı dava sonucunda Gaziosmanpaşa 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin arazi ile ilgili tedbir kararı almasına rağmen, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından arazinin TOGEMDER adlı derneğe devredildiği iddiası doğru mudur? TOGEMDER adlı derneğe 2005 yılından bugüne dek Türkiye genelinde devredilen tüm arazilerin yerleşkeleri ile metrekare bazında miktarları nelerdir? TOGEMDER adlı derneğin 16 Ekim 2014 tarihi itibarıyla mülkiyetlerine sahip olduğu tüm taşınmazların listesi nedir? TOGEMDER adlı derneğe 2005 yılından itibaren kamu kaynaklarından belediyeler dahil yapılan tüm maddi yardımların toplam tutarı ne kadardır? TOGEMDER adlı derneğe gerçek ve tüzel kişilerce 2005 yılından itibaren yapılan tüm maddi yardımların toplam tutarı ne kadardır? TOGEMDER adlı derneğin 2005 yılından itibaren elde ettiği gelirlerinin toplam tutarı ne kadardır? 2005 yılından itibaren TOGEMDER adlı derneğe Avrupa Birliği fonlarından kullandırılan hibe yardımların toplam tutarı ne kadardır?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.