Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay’da Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Hatay’dan düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bundan sonra plan kuranlara bir mesajımız olacak. Biz Kürt’üz, Alevi’yiz, Sünni’yiz, biz Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit vatandaşlarıyız’...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 22:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay’dan düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bundan sonra plan kuranlara bir mesajımız olacak. Biz Kürt’üz, Alevi’yiz, Sünni’yiz, biz Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit vatandaşlarıyız’ diyeceğiz" dedi.
Hatay’da 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda toplanan vatandaşlara hitap eden Bakan Yılmaz, Türk milletinin 80 milyon olarak beraber bir destan yazdığını, bu destanın bu ana kadar dünyanın hiçbir yerinde yazılmadığını söyledi.
Nesilden nesle anlatılacak bu destanı yazdıkları için ayrım yapmadan 80 milyona teşekkür ettiğini belirten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, şöyle devam etti:
“Bir hain çete devletin tüm kurumlarının içine sızdı. Emniyete, Milli Eğitime, Türk Silahlı Kuvvetlerine sızdı. Türk Silahlı Kuvvetlerini temsil etmeyen bu azınlık çete, milletin tankını, uçağını, helikopterini, silahını ele geçirdi, gasp etti. Millete doğrultup, ateşledi. Bu millet, bir ve beraber olarak bunları püskürttü. Onları, bir yürekle, bilekle püskürtünüz, yumruklarınızla zafer yazdınız. Onlar bu darbeye giriştiğinde kaybedeceklerini biliyorlardı. Nereden biliyoruz, çünkü açıklamaları ortaya çıkıyor. Diyor ki Genelkurmay’daki o çete başı ’Kameraları kapatın, işlemez hale getirin’ diyor. Niye, suç delillerini yok etmek istiyor. Kazanacağını bilsen suç delili mi olacak, ülkeyi güya sen yöneteceksin. Buradan da anlaşılıyor ki bu işe başlarken kaybedeceklerini biliyorlardı. Kaybedeceğini bile bile niye yola çıktı? Çünkü akıl, irade kendinin değil. Aklı ile iradesini de başka yere kiralamış. Biz de ondan dolayı diyoruz ki ’fikri hür vicdanı hür olsun’ diyoruz. ’Bu ülkenin değerleriyle, değerlensin, zenginleşsin’ diyoruz. Ancak bunların hiçbirinin bu özelliklerle bağlantısı yok.”
Yılmaz, bütün partilerin bir olduğunu, darbe girişimde bulunanların bunu tahmin edemediklerini belirterek, "Hesap edemediler, ’söz konusu vatan, bayraksa gerisi teferruattır’ diyen bir AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ile meclisteki HDP var. Onlar sandılar ki bu millet hakkını, hukukunu koruyamayacak, milli iradesine sahip çıkamayacak. Fakat bu millet hakkına, hukukuna sahip çıktı. Gerekirse can vermeyi de göze aldı, can, kan verdi. 15 Temmuz şehitleri ve gazileri de gösterdi ki bu ülke, vatan, bayrak için can vermeye hazırız. Eğer böyle kararlılıkla olan insanlar varsa o zaman bu milleti dize getirebilmek mümkün değil. Dolayısıyla, bu milletle ne kadar gurur duysak yeridir. Her birinden Allah razı olsun" diye konuştu.
Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da konuşma yaptığı etkinlikte Kur’an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.
Etkinliğe katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla sık sık terör örgütü aleyhine slogan atarak darbeye tepki gösterdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.