Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Hata yapın hainlik yapmayın"

Valiler toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Memleketin işini görüyorsanız sakın korkmayın. Sahadaki hiçbir iş hatasız olmaz. Usulü, biçimi her şeyi dört dörtlük yapmaya kalkarsanız işi yapamazsınız. Bir tercih yapacağız, işi mi yapacağız, mevzuatı mı kollayacağız. Hata yapın ama hainlik yapmayın" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Hata yapın hainlik yapmayın"
Başbakan Binalı Yıldırım'ın açıklamaları özetle şöyle: Sözlerimin başında geçmiş dönem Ulaştırma Bakanlarımızdan Sayın Ahmet Denizolgun’un vefatını öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Sizler Ankara’nın Anadolu’daki temsilcilerisiniz. Bir insan düşünün, baş var, uzuvları var. Vatandaşa en yakın duran, her türlü sorunuyla, derdiyle dertlenen mahalli idarelerdir. Biz Ankara’dan gördüğümüzün, sizin gördüğünüzle aynı olmadığınızı biliyoruz. Ankara ile Anadolu’nun olaylara bakışı arasındaki uyumsuzluğun ortadan kalkması lazım. Yazıyoruz, çiziyoruz, talimatları gönderiyoruz. Düşünüyoruz ki orada her şey çiçek gibi. Böyle olmadığını biliyoruz. Sahada ne oluyor ne bitiyor sürekli izlenmesi lazım. Acaba yukarıda planlanıp talimatlandırıldığı gibi işler düzenli gidiyor mu? Bunu çok iyi görmemiz lazım. Bu da nedir, sürekli iletişim. Dinamik bir yönetişim şekli sorunlarazaman kaybetmeden çözüm üretmek için çözüm olabilir.

'MENFAAT HATASI YAPIYORSANIZ SONUNA KADAR KORKUN'

Masa başında olanlar hesap kitap yaparlar ama sahadaki uygulama hiçbir zaman planlananla aynı olmaz. Memur uygulama yaparken korkar, çekingen davranır. Uygulasam iş görülmüyor, uygulamasam niye uygulamadın diye hesap sorarlar. Memleketin işini yaparken şekil usül hatası yapabilirsiniz, hiç endişe etmeyin. Ama menfaat hatası yapıyorsanız sonuna kadar korkun. Memleketin işini görüyorsanız sakın korkmayın. Sahadaki hiçbir iş hatasız olmaz. Usulü, biçimi her şeyi dört dörtlük yapmaya kalkarsanız işi yapamazsınız. Bir tercih yapacağız, işi mi yapacağız, mevzuatı mı kollayacağız. Hata yapın ama hainlik yapmayın. İllerinizde törenler oluyor, bunlar güzel şeyler ama lütfen bunlarda seçici olun. Bir törene gittim mi işler duruyor. Kendimden biliyorum. Herkes peşinize takılıyor, devlet duruyor. Gidin ama daire başkanlarınıza, amirlere gelmeyin deyin. Beyler ne zaman dönecek, milletin işi ne zaman görülecek. Gitmeyin demiyorum, gidin ama herkes de peşinizden gelmesin, dükkan açık olsun.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.