Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamzaçebi'den Atalay'a ‘Köstebek' unvanına bir sıfat daha: Müfteri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski bakan Beşir Atalay'ın, kendisinin Fuat Avni ile mesajlaştığı iddialarına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Bir dönem ‘köstebek' unvanını bileğinin hakkıyla almış olan...

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hamzaçebi'den Atalay'a ‘Köstebek' unvanına bir sıfat daha: Müfteri
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski bakan Beşir Atalay'ın, kendisinin Fuat Avni ile mesajlaştığı iddialarına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Bir dönem ‘köstebek' unvanını bileğinin hakkıyla almış olan bu eski bakana ben buradan bir sıfat daha yakıştırıyorum: Müfteri.” dedi.

İç Güvenlik Paketi’nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay arasında 'köstebek ve müfteri' tartışması yaşandı.

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Hamzaçebi, eski Bakan Beşir Atalay'ın geçen hafta ‘bir yandaş televizyon kanalında', CHP grup başkan vekili olarak kendisinin Fuat Avni ile tweetleştiğini, bunun da belgesinin olduğunu açıkladığını söyledi. Hamzaçebi, “Biz o istihbarat birimi içindeki yasa dışı yapılanmanın bir bakan kanalıyla sarayla irtibatlı olduğunu biliyorduk, meğer bu senaryo içerisinde bu zat da varmış, Beşir Atalay, bir dönem ‘köstebek' unvanını bileğinin hakkıyla almış olan bu eski bakana ben buradan bir sıfat daha yakıştırıyorum: Müfteri. Bunu söyleyen kişi müfteridir. Bu bakana, bu Beşir Atalay'a buradan çağrı yapıyorum: Elinde olduğunu söylediğin, o bildiğini söylediğin belgeleri açıklamazsan namertsin, müfterisin. Ben bugün buradayım, bu hafta buradayım, Beşir Atalay'ı bekliyorum, buraya gelmeye, bu kürsüye çıkmaya cesareti varsa gelsin bunları söylesin.” ifadelerini kullandı.

Hamzaçebi, “Bu Twitter yazışmalarının tamamı düzmecedir, bunun açıklamasını yaptım, gazete denilen o paçavralara tekziplerimi gönderdim, gerekli suç duyurularını da yaptım, tazminat davamı açtım. Alnım ak. Hodri meydan Beşir Atalay, gel, bunları burada açıkla. Yoksa "köstebek" unvanının yanına bileğinin hakkıyla bir de "müfteri" unvanını almış olacaksın. ‘Bilerek söylüyorum.' diyor, demek ki bu senaryonun içerisinde kendisi de var, bu merkezde görev almış. Biz oysa onun görev aldığını bilmiyorduk, onu itiraf ediyor.” diye seslendi.

'ATALAY'IN BELGE DEDİĞİ DE GAZETE KUPÜRLERİ ÇIKTI'

Sataşma nedeniyle söz alan eski bakan Beşir Atalay ise, “Paralel yapıyla Cumhuriyet Halk Partisinin ilişkisini herkes biliyor.” iddiasında bulundu. Hamzaçebi'nin “Belge bekliyorum. "Elimde belge var." diyordun, belge bekliyorum.” diye laf atmalarına rağmen Atalay, “Sizin tweetleriniz dillere destan, gazetelerde çarşaf çarşaf yer aldı. Benim de dediğim odur, başka bir şey değil. Ben yeni bir şey eklemedim.” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.