Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamzaçebi: Türkiye başörtüsü sorununu uzlaşı ile aşmıştır

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Türkiye’nin başörtüsü sorununu uzlaşı ile aştığını söyledi. TBMM bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Hamzaçebi, Şafak Pavey’in dünkü giyimine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu....

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Türkiye’nin başörtüsü sorununu uzlaşı ile aştığını söyledi.

TBMM bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Hamzaçebi, Şafak Pavey’in dünkü giyimine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu. 2011 yılı seçimleri yapıldıktan sonra böyle bir teklifin ilgili komisyonda görüşüldüğünü hatırlatan Hamzaçebi, sonrasını şöyle anlattı: "Görüşüldükten sonra bizim İzmir milletvekilimiz Rıza Türmen’in vermiş olduğu bir önerge ile AK Partili Sayın Mustafa Şentop’un da imzası ile kadınların pantolon giymesine dair düzenleme yenilendi. Düzenlenmiş şekli ile iç tüzük değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulu’na geldi. Ancak ilgili komisyon Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tutumu ile 11 Ekim 2011 tarihinde bunu tekrar komisyona geri çekti. Geri çekilen bir düzenleme söz konusu. O tarihten bu yana ilgili komisyonda beklemektedir. Başörtülü milletvekillerimizin dün Genel Kurul'a girmesiyle bu teklifin tekrar gündeme gelmesi söz konusu. Tabi ki bundan sonra yürürlüğe girmesi gerekir. Genel Kurul'dan geçerek yasalaştırılması gerekir. Ancak Sayın Şafak Pavey’in ve kadın milletvekillerinin pantolon giyebilmesini başörtüsüne yönelik bir uygulamaya bağlamış olmak üzüntü vericidir. Bu konulara özgürlükçü bir yaklaşımla yaklaşmak gerekir. Esas olan özgürlüktür. Kadınların pantolonla Genel Kurul'a girebilmeleri Sayın Şafak Pavey vesilesi ile gündeme gelmiştir, ama elbette ki bütün kadın milletvekillerini de kapsamaktadır.”

Başörtülü milletvekillerinin Genel Kurul'a girmesinin özgürlük meselesi ile alakalı olduğunu belirten Hamzaçebi, “Başörtülü olarak milletvekillerimizin Genel Kurul'a girmesi özgürlük meselesidir. Özgürlükçü yaklaşımla bu konuya bakmak gerekir. Farklı yaklaşımlar yanlıştır. Neyse o sorun geride kalmıştır. Onun üzerinde durmamak gerekir. Türkiye bu sorunu uzlaşı ile aşmıştır. Bu demokrasi adına çok büyük bir kazanımdır.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.