Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güzler Sulama Birliği Alanı Temel Atma Ve Toplu Açılış Töreni Gerçekleşti

Kırşehir’e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Güzler Sulama Birliği alanı temel atma ve toplu açılış törenine katıldı.Cacabey Meydanı’nda, geleneksel hale gelen Ahi Pilavı etkinliğinden sonra Güzler Sulama Birliği alanı...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2015 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2015 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırşehir’e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Güzler Sulama Birliği alanı temel atma ve toplu açılış törenine katıldı.
Cacabey Meydanı’nda, geleneksel hale gelen Ahi Pilavı etkinliğinden sonra Güzler Sulama Birliği alanı temel atma ve toplu açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, aynı anda 10 işletmenin temelini attı.
Programın açılış töreninde konuşan DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, su problemlerinin uzun vadede ortadan kalkacağını söyledi. Diniz, "DSİ olarak şehir merkezlerinin asgari 2050 yılına kadar su ihtiyacını temin etmek ve su sıkıntısının önüne geçimi planlanmaktadır. Kırşehir’inde uzun vadede içme suyu problemi çözülecek 18 kuyudan temin edilecek su ile 2048 yılına kadar ki içme suyu problemi ortadan kalkacaktır. Kırşehir için büyük önem taşıyan projeler var. Sulama bu bölge için olmazsa olmazdır. Kırşehir’in bizlerden beklediği çok önemli projeler var. Bazı projeler yapım aşamasında iken bazı projeler de tamamlanmıştır. Tesislerin tamamlanması ile 16 bin 800 kişiye istihdam oluşturulacaktır" dedi.
Kırşehir’in büyük çalışmalarla gelişmekte olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise "İçme suyu ana isale hattı projesi çok ihtiyaç duyulan bir proje idi. Çalışmalarımıza kayıtsız kalmamanıza teşekkür ederiz. İçme suyu ihtiyacını yapılan proje ile karşılamış olacağız. Bu proje bittiğinde şehir içi şebekemizin yenileme çalışması revize edilmesi ile kayıp ve kaçakları sıfır noktasına getirmiş olacağız. Güzler piknik alanı ise Kırşehir Belediyesine devredildi ve bizlerde bu alanda proje çalışması yaptık. Ailelerin ve insanların ferdi olarak piknik yapabilecekleri alanlar da kazandırmış olacağız. Kırşehir’e renk katacağını düşündüğümüz bu alanda evcil hayvan alanı da oluşturacağız" diye konuştu.
"MERHUM ERTAŞ’IN ADINI TAŞIYAN BİR GÖLET YAPACAĞIZ"
Kırşehir’e her gelişinde ayrı bir heyecan duyduğunu anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2003 yılında toplu bir açılış töreni yapalım istedik ancak 9 yerde bağlantı ile aynı anda açılış yapalım istedik. İlk toplu açılışları Türkiye’de biz başlattık. Neşet Ertaş’ın memleketinin bizlerde yeri çok bu yüzden Neşet Ertaş’ın memleketine onun da adını taşıyan bir gölet yapacağız. Türkiye’de bir çok eserin açılışını gerçekleştirdik. Paramızın yanında altı sıfırın olduğu dönemleri biz kaldırdık. 23 milyon dolarlık IMF borcunu biz ödedik. İlk defa biz bu borcu kaldırdığımız gibi IMF’ye borç verecek duruma girdik. Türkiye G-20 zirvesine ev sahipliği yapacak. Türkiye nereden nereye geldi" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin kendi silahlarını da kendinin yapacağı hale geldiğini anlatan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
"İnsansız hava araçlarını yapar ülke haline geldik. Buda bizim gururumuz. Yabancı ülkelerin tahrikleri ile PKK açık ve gizli düşmanlarımızın maşasıdır. Kürt kardeşlerimizin de düşmanıdır. Dağlar taşlar boş yere bombalanıyordu. Şimdi teröristlerin inleri de bombalanıyor. Ülkemiz ve bayrağımız ilelebet payidar olacaktır. Dünyanın en stratejik noktasında yer alıyoruz. Bu nedenle vatanımızın kıymetini bilecek ve güçlü olmak için çok çalışacağız. Gençlerimizin yetişmesine önem veriyoruz. Eskilerden okullar açılmadan önce kitap olmaz kitap aranırdı. Şimdi ise masalarda tabletler var. Türkiye dimdik ayakta kalarak inşallah geleceğe mührünü vuracaktır. Cumhuriyetimizin 100. yılında da inşallah hedef 2023 projemize de hazır olarak dünyada ki 10 büyük ekonomi arasına Türkiye’yi taşıyacağız. Sağlık, ekonomi, duble yollar, ile bir çok alanda çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bizim bütün gayemiz hizmet etmekle birlikte Türkiye’de hoş bir seda bırakmaktır. Milletin emanetini en iyi şekilde muhafaza ederek çalışmalarımız var. Türkiye’de bin günde bin gölet projesi ile bir rekor kırdık. Genel Müdürlüklerimize verdiğimiz talimatlarla 7 müjdeyi daha hayata 26 milyon lira ile gerçekleştireceğiz."
Bakan Eroğlu Kırşehir protokolünün de katılımı ile 10 işletmenin temel atma törenini telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.