Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürsel Tekin:14 Aralık operasyonunu kirliliği kapatmak için başlattılar

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, hükümetin kirliliği kapatmak için 14 Aralık operasyonunu başlattığını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’nın davetlisi olarak Samsun’a gelen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin il başkanlığında...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gürsel Tekin:14 Aralık operasyonunu kirliliği kapatmak için başlattılar
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, hükümetin kirliliği kapatmak için 14 Aralık operasyonunu başlattığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’nın davetlisi olarak Samsun’a gelen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Hükümete “Tasarruf paketi, faili meçhul cinayetler, kaçak saray, 14 Aralık operasyonu” üzerinden yüklenen Tekin, "Bütün bu kirliliği kapatmak için yeni bir operasyon başladı, 14 Aralık operasyonu. Ama çok ilginç olan operasyon başlamadan önce, devletin en tepesindeki şahsiyet operasyonun nasıl olabileceğini, operasyonda kimlerin gözaltına alınacağını, gözaltına alınan insanların suçlarının ne olduğunu bile ifade ediyor.” dedi.

“Bir ülkenin Cumhurbaşkanı 'bunlar faali meçhul cinayet de işlemişler' diyorlarsa, bu çok önemli bir şey. Sayın Cumhurbaşkanı her halde pazarda konuşan Cafer Amca gibi konuşmuyordur. Mutlaka bir bilgisi vardır. Şimdi faali meçhul cinayetler kim işledi, kime işlenmiş, CHP olarak takipçisi olacağız ve bekliyoruz. Umut ediyorum ki bu faali meçhul cinayetleri işleyenleri, kamuoyuna ilan edeceklerdir. Aksi takdirde Sayın Cumhurbaşkanı suç işlemiş olacaktır." şeklinde konuştu.

"10. Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları" na atıfta bulunarak önce tasarrufa Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Meclis'ten başlanması gerektiğini söyleyen Tekin, "Dün tasarruf tedbirleri diye bir dizi tedbirler açıklandı. Birincisi plaket almayacakmışız. Sayın Davutoğlu size bir plaket hazırladık Cumhuriyet Halk Partisi olarak. Eğer dik duracaksanız ilk plaketinizi Cumhuriyet Halk Partisi'nden alacaksınız. Hediyeler kabul edilmeyecekmiş. Sayın Davutoğlu, kaçak saraya katrilyonlarca para harcanıyor. Siz tasarrufu yapacaksanız oradan başlayacaksınız. Tasarrufu yapacaksanız, 6 milyar dolar yandaş çetelerinize, firmalarınıza kira ödüyorsunuz, oradan başlayacaksınız. Tasarruf yapacaksanız, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 500 tane lüks araç kullanılıyor, oradan başlayacaksınız.” diye konuştu.

Hükümeti yolsuzlukları örtmekle itham eden Tekin şöyle konuştu: "Ama tabi bu organize yolsuzlukları zaman zaman sayın genel başkanımız, belgelerle, bilgilerle kamuoyuna ilan etmiştir, hatta iktidarın tepesindeki 3-4 tane genel başkan yardımcısı istifa etmek zorunda kalmıştır. Yani bu iktidar AKP'nin fıtratında yeni oluşmuş değildir. 17-25 Aralık'la oluşmuş değildir. AKP'nin fıtratı tam da yolsuzluğun üzerine oturmuş bir fıtrattır. 17- 25 Aralık, dünya tarihinde, sadece Türkiye'de değil, dünya tarihinde görülmemiş, bir hükümetin kabinesinin 3'te 1'i devleti soymakla meşgul."

Başbakan Davutoğlu'na seslenerek yolsuzlukla mücadele yasası çıkarma teklifinde bulunan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Yoksa 'onunla mücadele edeyim bununla mücadele edeyim' derseniz, sakın ha, çıkardığınız bütün kararlar, önünüzdeki süreçte başınızın belası olacak onu bilin. Sayın Davutoğlu size sesleniyorum. Gelin kendinize göre hukuk sistemi değil, 76 milyonun ihtiyacı olan bir hukuk sistemini hayata geçirelim. Aksi takdirde sürekli paralel yapılar, sürekli örgütlerle mücadele eder duruma gelirsiniz?. Yarın hangi örgüt çıkacağını, içinizde hangi paralel yapının çıkacağını siz de kestiremezsiniz. Fuat Avni'yi kestiremediğiniz gibi." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.