Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürsel Tekin: Tezkerenin içeriğinin ne olduğunu bilmiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, TBMM'ye gönderilecek olan tezkerenin içeri hakkında bir bilgi sahip olmadıklarını söyledi. Tekin ayrıca, "Bu, AKP kongresinin sorunu değil. Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel sorunu....

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, TBMM'ye gönderilecek olan tezkerenin içeri hakkında bir bilgi sahip olmadıklarını söyledi. Tekin ayrıca, "Bu, AKP kongresinin sorunu değil. Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel sorunu. Dünyanın sorunu sadece Türkiye’nin değil. İçeriğinin ne olduğunu bilmiyoruz. Sadece tezkere değil Dışişleri Bakanı dâhil olmak üzere ana muhalefetle, muhalefetle paylaşılması gerektiğini ama ne yazık ki geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu alışkanlığı, bu terbiye müsait değiller. Onu da özellikle söylüyorum." dedi.

    CHP, Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı devam ederken Tekin, MYK gündemi hakkında basın açıklamasında bulundu. Tekin konuşmasına, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek’in söylediği ‘devleti adam gibi yöneteceksek yolsuzluk yapmayacağız’ sözlerine teşekkür ederek başladı. Çiçek’in sözlerinin önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Tekin, AK parti yöneticilerinin bu sözlerle ciddi rahatsızlık duyduklarını itiraf etmiş olduklarını belirtti.

    "ALLAH VERDİKÇE VERİYOR"

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelik seçimine değinen Tekin, "2010 yılında referanduma gidildi. Referandumda bugün ki iktidarın her zaman kullandığı, ‘sandık vazgeçilmez’ dediği sandığa gidildi. Yüzde 58 vatandaşımız bu maddelere ‘evet’ dedi. Şimdi ne oldu da ansızın bütün kimyanız değişti? Daha dün canhıraş savunmuş olduğunuz bu maddelerle ilgili hatta bu seçimlerin yok sayılması ile ilgili cümleler kullanıyorsunuz? Sayın Bülent Arınç’ın kulaklarını çınlatmak istiyorum. Hatırlarsanız 2011 referandumundan sonra her türlü atamanın karşısında ‘Allah verdikçe veriyor’ demişti. Sayın Arınç dini bütün bir insandır. Allah’ın verdiğini Allah alır sayın Arınç. Bunu da böyle bileceksiniz. ‘Biz yok sayarız’ anlayışı bir eşkıyalık sistemi anlayışıdır. CHP olarak biz de diyoruz ki eliniz yargının üzerinden çekin.” şeklinde konuştu.

    Tezkere konusuna da değinen Tekin, "Bugüne kadar birkaç tezkere geldi ve bu tezkere konusunda CHP Türkiye’nin çıkarları ve Türkiye’nin geleceği ile ilgili yapılması gereken ne varsa sadece elimizi değil, kolumuz değil gövdemiz tamamını kayabileceğimiz Türkiye Cumhuriyeti biliyor.” ifadelerini kullandı.

    "İÇERİĞİNİN NE OLDUĞUNU BİLMİYORUZ"

    24 saat sonra önlerine bir tezkere gereceğini hatırlatan Tekin, “Tezkere gelmeden önce bütün devletlerde, ciddi devletlerde ana muhalefete, muhalefete detaylı bilgi verir. Bu AKP kongresinin sorunu değil. Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel sorunu. Dünyanın sorunu sadece Türkiye’nin değil. İçeriğinin ne olduğunu bilmiyoruz. Sadece tezkere değil Dışişleri Bakanı dâhil olmak üzere ana muhalefetle, muhalefetle paylaşılması gerektiğini ama ne yazık ki geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu alışkanlığı, bu terbiye müsait değiller. Onu da özellikle söylüyorum.” şeklinde konuştu.

    Tekin ayrıca basın açıklaması sonrasında basın mensuplarının sorularını da cevapladı. ‘Tezkere Meclis'e gelirse kararınız ne yönde olacak?’ sorusuna Tekin, “Elbette kararımız çok net. Önümüze gelecek tezkere bakacağız.” şeklinde cevap verdi.

    "CHP HİÇBİR KRİZİN PARÇASI OLAMAYACAK"

    Yarın genel kurul açılacak. Cumhurbaşkanı, Meclis'te milletvekillerine hitap edecek. Bu konuda tavrınız nasıl olacak? Sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: "CHP hiçbir krizin parçası olamayacak. Keşke sayın cumhurbaşkanı yarın hepimiz takdirini toplayacak bir konuşma yapsa da ben de alkışlasam. Umut ederim ki böyle bir konulma olur ben de alkışlarım."

    Bugün bazı gazetelere yapılan baskını da değerlendiren Tekin, "Maalesef öyle bir döneme geldik ki tam bir eşkıyalık yöntemi. Kuralların yasaların rafa kaldırıldığı ve bu yayının yasa dış olmadığını hepimiz biliyoruz. Şuanda ki uygulama ve Karşı gazetesine yapılan bu saldırının yasa dışı bir saldırı da olduğunu hepimiz biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

    “BEN SOBADAN MEMNUNUM”

    Elektriği ve doğal gaza da yapılacak zammı değerlendiren Tekin açıklamalarını şöyle tamamladı: "Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bu zamların karşısında çok ciddi bir duruş sergileyeceğiz. Gerekirse örgütlerimiz bu sivil toplum örgütleriyle beraber buna tepki gösterecek. İnsanların işsizlikten, yoksulluktan, sefaletten inim inim inlediği bir dönemde tam da kış sezonunda doğalgaza zam gelmesi, benim bir hemşerime sormuşlar ‘küresel ısınmayı nasıl buluyorsun?’ ‘Valla demiş ben sobadan memnunum.’ Galiba herkes sobaya geri dönecek öyle gözüküyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.