Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürsel Tekin: KKTC ile de husumet oluşturuldu

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile husumet oluşturulduğunu söyledi. Tekin, emeklilerin derdini dinlemek için, Ankara’da bulunan gazete temsilcileriyle Kırıkkale’ye geldi. Atatürk Bulvarı’nda aracından...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gürsel Tekin: KKTC ile de husumet oluşturuldu
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile husumet oluşturulduğunu söyledi.

Tekin, emeklilerin derdini dinlemek için, Ankara’da bulunan gazete temsilcileriyle Kırıkkale’ye geldi. Atatürk Bulvarı’nda aracından inen Gürsel Tekin ve beraberindekiler, Sevgi Yolu üzerinden halkın dertlerini dinleyerek Kırıkkale’de emekliler parkı olarak bilinen Hüseyin Kahya Parkı’na geldi. Tekin önce kendi emeklilerin dertlerini dinledi. Ardından ulusal basın temsilcileri, emeklilerle birebir görüştü. Yaklaşık 2 saat süren programda emekliler, maaş yetmezliğinden, kredi kartı borçlarından, çocuklarının işsiz olduğundan ve ekonomik krizden dert yandılar. Gürsel Tekin, emeklilerin dertlerine karşı CHP’nin yapacağı icraatlarla karşılık verdi. Emekliler Tekin’e büyük ilgi gösterdi. Ardından esnafları dinleyen Tekin, esnafın borcunun boyunu aştığını ve bunun sorumlusunun yanlış yönetilen ekonomiden kaynaklandığını belirtti.

'HERKESLE HUSUMETLİ BİR HALE NASIL GELİNDİ? HELAL OLSUN'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın KKTC seçiminden zaferle çıkan Mustafa Akıncı'nın "Anavatan-yavruvatan ilişkisi yerine iki kardeş ilişkisi kuralım" sorularına Tekin, şu cevabı verdi: “Nasıl beceriyorlar ve bunların ‘Hayaldi gerçek oldu’ diye çok güzel sloganları vardı. Gerçekten hayal olan her şey gerçek oldu. Türkiye gibi itibarlı, özellikle İslam coğrafyasında, Ortadoğu’da ve Asya’da itibarlı bir ülke itibarsız herkesle kavga eden, herkesle husumetli bir hale nasıl gelindi? Helal olsun. Bunlardan bir tanesi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetidir.”

'TUVALETE DE Mİ GÖZ DİKTİNİZ'

Kırıkkale’de emekliye tuvaletlerin paralı olduğunu gördüklerini belirten CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, her işi tamamladı. Burada emekliyi soyuyorlar. Ölüyü diriyi hallettiniz, emeklinin tuvaletine de mi göz diktiniz.” dedi. Emeklinin kesintilerle birlikte eline 300 ila 400 liranın geçtiğini belirten Tekin, “Buradaki emeklinin herhangi bir sosyal yaşamı yok. Tatile ve kafelere gitmek imkanı yok. Burada emekli arkadaşlarıyla sohbet ediyorlar. Doğal olarak ta tuvalet ihtiyacı doğuyor. Onu da paraya bağlamışsınız. Allah’tan korkun. Bir emekli günde 4 kez gel ve bu ne biçin adalet. Şimdi para soruyorsun Maliye Balkanı ölüyü diriyi hallettiniz emeklinin tuvaletine de mi göz diktiniz. Emekli kardeşlerim bunların tuvaletleri altın kaplama iken siz niye isyan etmezsiniz?”diye konuştu.

'AK PARTİ YÜZDE 36’YA DÜŞTÜ'

Gürsel Tekin, yapılan kamuoyu anketi sonucu CHP'de çok ciddi yükselişin olduğunu, AK Parti'de ise çok ciddi bir erozyon ve düşüşün olduğunu belirtirken, "Yüzde 40'lardan 38'lere, 37'lere, 36'lara düşüş var. Seçime kadar inşallah 30'ları bulur." şeklinde konuştu.

Tekin, “HSYK’nın 29’uncu ve 32’nci Asliye Ceza hakimlerini görevden alması konusunda ise “Maalesef yargı rehin alınmıştır. Şuan da yargı rehin olduğu için hiç konuşmak istemiyorum.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.