Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürsel Tekin: Kadın Bakanlığı neden kurulmuyor?

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, ‘Kadın ve Adalet’ adlı zirvede, yıllardır çözüm bulmak için mücadele ettikleri kadın cinayetleri gerçeğini Ayşenur İslam ve Recep Tayyip Erdoğan'a anlatmak isteyen kadınlara uygulanan şiddeti kınadı....

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gürsel Tekin: Kadın Bakanlığı neden kurulmuyor?
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, ‘Kadın ve Adalet’ adlı zirvede, yıllardır çözüm bulmak için mücadele ettikleri kadın cinayetleri gerçeğini Ayşenur İslam ve Recep Tayyip Erdoğan'a anlatmak isteyen kadınlara uygulanan şiddeti kınadı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde görüşlerini yazılı olarak açıklayan Gürsel Tekin, Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarının Ortaçağ anlayışına karşı yaşam hakları için mücadele eden kadınları susturamayacağını belirtti. CHP’li Tekin şunları ifade etti: "Kadın ve Adalet isimli bir zirvede, yıllardır çözüm bulmak için mücadele ettikleri kadın cinayetleri gerçeğini Ayşenur İslam ve Recep Tayyip Erdoğan'a anlatmak isteyen kadınlara uygulanan şiddeti kınıyorum."

"Bu sorulara cevap alana kadar, kadın ve erkeklerin eşit olduğu bir dünyayı kurana kadar mücadeleye devam edeceğiz" diyen Tekin kadınlar adına şu soruları yöneltti:
"2014 yılında kaç kadın öldürüldü?
Kadın Bakanlığı neden kurulmuyor?
İstanbul Sözleşmesi hükümleri neden uygulanmıyor?
6284 sayılı Koruma Kanunu hükümleri neden uygulanmıyor?
Kadın ve erkek eşitliği kadın cinayetlerini durdurmak için bu kadar önemliyken neden kadınlarla erkeklerin eşit olmadığı söyleniyor? Hükümet kadın cinayetleri dursun istemiyor mu?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.