Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürsel Tekin: İzin vermeyiz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. CHP'yi izleyen gazetecilerle birlikte kahvaltıda yapan Tekin, gündeme ilişkin soruları da yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gürsel Tekin: İzin vermeyiz

 

Gürsel Tekin, Erdoğan'ın "Gerekirse yol için cami yıkarız sözlerine yanıt vererek camiilerin nasıl ranta teslim edildiğini anlattı.

 

"Kentsel dönüşüm çerçevesinde Erzurum terminal alanında yer alan Terminal Camii'nin içinde bulunduğu alanın büyük bir holdinge verilmesi ile, alan içinde bulunan caminin de yıkılması kaçınılmaz oldu" diyen Tekin, "9 Eylül 2010'da, tam da Referandum öncesi bayram namazı çıkışı cami avlusunda miting düzenleyen Başbakan, bugün de çıkıp 'yapacağım yolun üzerinde cami varsa onu da yıkarım' dedi. İbadet mekanını miting alanı yerine koyan, yoluna engel görüyorsa da yıkar, sonra çıkar gözümüzün içine baka baka CHP camileri ahır yaptı der. Bu yalanı söylerken de hiç yüzü kızarmaz. Savaş koşullarında güvenlik amaçlı erzak deposu haline getirilen camilerden şikayet edenler, utanıp sıkılmadan rant uğruna yandaşlara peşkeş çekmek amacıyla kültürel kimliğimizin en kıymetli kutsal mabetlerini yıkmakta sakınca görmemektedirler" dedi. Tekin sözlerine şöyle devam etti:

 

"Bütün yürütmeyi rant üzerine yapan ve kendini hala İBB Başkanı sanan Sayın Erdoğan,sen bu memleketin camiisini zaten yıktın.Biz senin rant için bunu da yaptığını gördük Malatya'da Hal Camisi'nin bulunduğu alanı Hollandalılara satıp , yerine AVM yapılmasını sağlayan İsmet İnönü değil, sensin.

Hükümet üyeleri bir yarışa girdiler geçen hafta rant uğruna yaptıklarını güya böyle örtecekler. Neymiş? Yol medeniyetmiş! İyi de güzel kardeşim biz değildir demiyoruz ki! Sizin yaptığınız Karadeniz Sahil Yolu'nun başına gelenler ortada. Medeniyet değil, rantınızı yürütmek sizin derdiniz!"

 

Konuşmasında "camide içki içilmedi" dediği için sürülen Dolmabahçe Bezm-î-Âlem Valide Sultan Camisi Müezzini Fuat Yıldırım'a da değinen Tekin,

"Camiye ve din adamlarına ne kadar saygılı olduklarını, Dolmabahçe Bezm-î-Âlem Valide Sultan Camisi Müezzini Fuat Yıldırım' a Başbakan için yalan söylemek yerine, Allah için doğruyu söylediği 'camide gençler içki içmedi' dedi diye dokuz köye sürgün edildiğini, AKP eliyle yapılan devlet zulmünü unutmuş değiliz. Ben CHP'li Gürsel Tekin olarak size buradan sesleniyorum, bu memleketin hiçbir yerinde cami yıkmanıza izin vermeyiz.

 

Bırakın artık rant uğruna kentlerin dokusu ile uğraşmayı. Yerel yönetimlerde CHP iktidarında bu kutsal değerlerimizi kullanan AKP zihniyetini ülkenin dört bir yanında teşhir edeceğimize ve ülkemizin verimli topraklarının rant değil halk yararına kullanacağımıza bugünden söz veriyoruz" diye konuştu.
Kaynak: Gerçekgündem

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.