Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürhan: Davutoğlu, çözemediği her şeyi ‘paralel yapı yaptı’ diyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Cizre’de PKK yandaşları ile HÜDA-PAR üyeleri arasında yaşanan olayların Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından paralel safsatasına bağlanmasına tepki gösterdi. Gürhan, Davutoğlu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2014 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2014 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gürhan: Davutoğlu, çözemediği her şeyi ‘paralel yapı yaptı’ diyor
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Cizre’de PKK yandaşları ile HÜDA-PAR üyeleri arasında yaşanan olayların Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından paralel safsatasına bağlanmasına tepki gösterdi. Gürhan, Davutoğlu’nun yapamadığı, beceremediği, çözemediği her şeyde paralel yapı safsatası üzerinden siyaset yapmaya başladığını söyledi.

BBP Antalya İl Başkanlığı’nın Genel Kurulu’na katılan seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürhan, PKK ile HÜDA-PAR üyeleri arasında çıkan ve 3 kişinin öldürüldüğü çatışmayla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözlerini değerlendirdi. Son günlerde yaşanan olayların bir gruba mal edilmeye çalışıldığını belirten Gürhan, "Türkiye’de son günlerde nerede ne olursa paralel yapı diye Başbakan'ın bir refleksi oluştu. Hükümetin refleksi oldu. Yapamadıkları, beceremedikleri, çözemedikleri her şeyde paralel yapının üzerinden siyaset yapıyorlar. Paralel yapı ne yaptı? Gitti oraya savaş mı çıkarttı? Yok öyle bir şey. Artık doğrulara düzgün, objektif bakılması lazım. İçeriden ve dışarıdan müdahalelere kapalı bir Anayasa istiyoruz. Bizde bu yok. 10 bin tane ajan cirit atıyor orada. Ne paralel yapısı. Paralelciler oraya gelip savaş mı çıkartıyorlar? 10 bin tane İsrail ajanı var, Suriye ajanı var. Bunlar dışarıdan yapılan oyunlar. İçeriden aranmamalı." ifadelerini kullandı.

'ELİNDE SADECE KALEMİ OLANLAR, SOYGUNCULARDAN DAHA MI TEHLİKELİ'

Geçtiğimiz haftalarda özgür medyaya darbe operasyonuna da değinen Gürhan, "Basın mensuplarını bir dizi filmden, bir makaleden nasıl alıp götürürsünüz, sorgularsınız, terör örgütü dersiniz?" diye sordu. Basın mensuplarının ellerinde sadece kalem ve kameralarının olduğunu belirten Gürhan, "Bunlar eli silahlı soygunculardan daha mı tehlikeli? Bir an önce bu sis perdesinin kaldırılmasını istiyoruz. Fikir ve düşünce suçlarını yazdıklarımızdan dolayı siz hapsedebilirsiniz, ama hiçbir zaman bir kişinin düşüncesini değiştiremezsiniz. Aynı zamanda adaletin üzerine etki ederseniz, ayrımcılık yaparsanız, farklı hesaplar yaparsanız ama milletin vicdanına dönerseniz hiçbir zaman beraat etmemiş sayılırsınız." şeklinde konuştu.

'OYUMUZ YÜZDE 15'

BBP olarak anket yaptırdıklarını belirten Gürhan, yüzde 15 gibi bir sonuç aldıklarını söyledi. Tek alternatif parti kendilerinin olduğunu ifade eden Gürhan, AK Parti’den gelecek oyları alacaklarını söyledi.

Gürhan, anket yapan firmaların ise özgür olmadığını AK Parti’nin oylarının taraflı yapılan anketlerde yüksek gösterildiğini, kendilerinin ise düşük gösterildiğini savundu. Anket firmalarının denetim altına alınmasını istedi.

'PKK FİİLEN ÖZERKLİK İLAN ETTİ'

Gürhan, çözüm sürecinde PKK’ya bilgi verildiğini ancak halka bilgi verilmediğini söyledi. PKK’nın neyi alacağını bildiğini söyleyen Gürhan, ancak milletin ne vereceğinin belli olmadığını kaydetti.

Gürhan, PKK’nın ana dilde eğitim, özerklik gibi alanlarda istediğini aldığını, doğuda denetim fiilin örgütün eline geçtiğini ifade etti. PKK’nın doğuda fiilen özerklik aldığını belirten Gürhan, milletin bir karış toprağını vermeyeceğini bunun için her şeyi yapacağını kaydetti.

'İKTİDAR HALKA ZULMEDİYOR'

BBP İl Başkanı Ramazan Doğan da mevcut iktidarın halka baskı uyguladığını, zulmettiğini söyledi. Bunun Antalya’da da yaşandığını belirten Doğan, CHP’li belediye döneminde yapılması gereken yolların ve üst geçitlerin yapılmadığını, AK Parti’nin seçimi kazandığı 30 Mart’tan sonra başladığını söyledi. Doğan, 5 yıl önce yapılmış olması durumunda halkın rahat bir ulaşım sağlayacağını, Karayolları'nın başka bir parti kazandı diye bu inşaatları yapmamasının bir zulüm olduğunu dile getirdi.

'BİR GAZETECİ TERÖR ÖRGTÜ KURABİLİR Mİ?'

AK Parti iktidarının PKK ile yapacağı anlaşmayı örtmek için medyaya operasyon düzenlediğini belirten Doğan, "Bir gazeteci terör örgütü kurmakla suçlanabilir mi? Bir gazeteci terör örgütü kurabilir mi? Siz halkın sözcüsüsünüz. Bizim söylediklerimizi halka doğru bir şekilde aktarmakla mükellefsiniz. Böyle bir örgüt nasıl kurabilirsiniz? Paralellik arıyorsanız bunu basında aramayacaksınız. Gideceksiniz PKK ile yapmış olduğunuz anlaşmaları halka anlatacaksınız." dedi. Doğan, medyaya yapılan operasyonun PKK ile yapılan anlaşmaların su yüzüne çıkmaması için kılıf uydurmak için yapıldığını söyledi.

'AKP’Lİ BAKAN SELDE SADECE AKP’LİLERİ ZİYARET ETTİ'

Geçtiğimiz günlerde Manavgat’ta yaşanan sel felaketine değinen Doğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ilçede selden zarar görenlerden sadece 4 AK Parti’li esnafı ziyaret ettiğini söyledi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’den ihtiyaçlarının sorulmadığını belirten Doğan, "İlçe belediyesi kendi çabalarıyla halka yardım etti, esnafın yaralarını sarmaya çalıştı." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.