Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güner: "Türkiye, Dünya Barış Kutbu’nun Kurucusudur"

Araştırmacı yazar Yakup Güner, Türkiye’nin artık kararsız bir ülke olmadığını medeniyetler çatışması tezinin anti tezi olduğunu ve fiiliyatta ’Dünya Barış Kutbu’nun temelini attığını söyledi.Araştırmacı yazar Yakup Güner,...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Araştırmacı yazar Yakup Güner, Türkiye’nin artık kararsız bir ülke olmadığını medeniyetler çatışması tezinin anti tezi olduğunu ve fiiliyatta ’Dünya Barış Kutbu’nun temelini attığını söyledi.
Araştırmacı yazar Yakup Güner, Türkiye’nin tüm coğrafi ve siyasi imkanlara rağmen Avrupa Birliği’nin, NATO’nun, Şanghay İşbirliği Örgütü’nün kurucusu olamadığını belirterek "Bugün Türkiye fiiliyatta belirttiğimiz uluslararası oluşumların tamamının üstünde olan uluslararası başka bir oluşumun kurucusu olmuştur. Türkiye, Dünya Barış Kutbu’nun temelini atmıştır. Bu adım ile Türkiye Kriterleri yerine getirmesi gereken ülke değil kriterleri belirleyen ülke olmuştur. Kararsız ülke Türkiye’nin ardından 2000’li yıllarda güçlü bir irade ile yola çıkıp devamında Türkiye’nin komşular ile sıfır sorun adımına komşularının yeni sorunlar ile karşılık vermeleri sonucu tüm olumsuzluklara rağmen yanlış olanı yapmak yerine değerli yalnızlığı seçmesi ve sonrasında Uluslararası arenadaki yalnızlığı ile sahip olduğu değerlerinin yeniden değerlendirmesini yaparak 2016’da Dünya Barış Kutbu Konsorsiyum Protokolü’nü dünyaya kazandırması ile şekilleniyor" dedi.
Samuel Huntington’un Medeniyetler çatışması tezinde kararsız ülke olarak tanımlanan Türkiye’nin kararını verdiğini belirten Güner, "Uluslararası camianın kararsız ülke olarak tanımladığı ve oluşturdukları politikalar ile zaman içerisinde gelişen olayların oluşturmuş olduğu konularda karar verme aşamasında Türkiye’ye verdikleri sözü tutmayarak kararsız bir ülke haline getirmişlerdir. Türkiye ise var olan kararlılığını soyuttan somut bir hale getirerek dünyanın meşru ve doğru olan geleceğinin kararını vermiştir. Bu karar Türkiye’nin bu günden itibaren ’Dünya Barış Kutbu’nda olduğunu gösterir" ifadelerini kullandı.
Dünyanın yüzde 70‘inin barıştan yana olduğunu vurgulayan Yakup Güner, "Batı dünyasının bir kısmı medeniyetler çatışması görüşü ve türevi olan gelecek savaşları tezleri ile dünyayı içinden çıkılamaz bir kaosa sürüklemişlerdir. Türkiye ise dünyanın bir bölümüne değil dünyanın tamamı için Dünya Barış Kutbu Konsorsiyum Protokolü ile meşru bir yol ve yaşanabilir hayat imkanı kazandırmıştır. Medeniyetler çatışması ve türevi tezler, bu tezleri hazırlayan ve kabul eden alt kültür mensubu kişi, toplum ve ülkelerin kendi sorunlarıdır. Artık Medeniyetler çatışması ve türevi tezlerin ve bu tezler ile oluşturulan Uluslararası politikalarının Türkiye’yi bağlayan bir yönü kalmamıştır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.