Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına atılan Müslüm Yalçın’ın Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne atanması ile ilgili haberleri yalanladı.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 04:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 04:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına atılan Müslüm Yalçın’ın Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne atanması ile ilgili haberleri yalanladı.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Bugün bazı basın ve yayın organlarında ‘Gözaltı kararı olan Müslüm Yalçın’a atama’ başlığıyla çıkan, Edirne’de darbe girişiminin ardından açığa alınan bakanlığımız Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, hakkında çıkarılan gözaltı kararının ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim olduğu, gözaltı kararıyla aynı zamanda Yalçın’ın Kanun Hükmünde Kararname ile Gümrük ve Ticaret Başmüfettişliği’ne atamasının yapılmasının dikkat çektiği şeklinde haberlere yer verilmiştir. Kariyer bir meslek olan başmüfettişlik görevini yürütmekte iken 2012 yılında Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne atanan Müslüm Yalçın’ın bu görevinden alınarak tekrar başmüfettişliğe atanmasına dair karar tasarısı, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 18 inci maddesi uyarınca 15 Temmuz 2016 tarihinden çok önce hazırlanmıştır” denildi.
Yapılan açıklamada, FETÖ mensuplarının kamu görevlerinden uzaklaştırılması kapsamında yürütülen soruşturmanın devam ettiği kaydedilerek, “15 Temmuz 2016 tarihlerinde ülkemizde meydana gelen darbe girişimi sonrasında başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütü üyelerinin yanı sıra Milli Güvenlik Kurulu’nca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatlı olduğu düşünülen personelimiz ile ilgili olarak yapılan çalışma neticesinde, aralarında adı geçenin de bulunduğu 184 personelimiz, 19 Temmuz 2016 tarihli onay ile görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Bu kapsamda yürütülmekte olan inceleme ve soruşturma devam etmekte olduğundan soruşturma sonuçlanmadan adı geçenin yeni görevine başlatılması söz konusu değildir. Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile adı geçen Bölge Müdürlüğü görevinden alınarak, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 18 inci maddesi uyarınca başmüfettişliğe atanmıştır” ifadeleri yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.