Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: “İnlerine Birer Birer Gireceğiz”

MALATYA (İHA) – Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili, “Silopi’yi bitirdik, Cizre’yi bitirdik, Sur’u bitirdik. Bunların inlerine birer birer gireceğiz. İnşallah diğer ilçelerimizde de yuvalanan...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MALATYA (İHA) – Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili, “Silopi’yi bitirdik, Cizre’yi bitirdik, Sur’u bitirdik. Bunların inlerine birer birer gireceğiz. İnşallah diğer ilçelerimizde de yuvalanan terör örgütlerinin inlerine de birer birer gireceğiz. Sadece oraları temizlemek yetmiyor. Bununla ilgili hükümetimiz her türlü eylem planını hazırladı ve hazırlıklarını tamamladı” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Toplum Gönüllüleri Derneği’nin düzenlediği kahvaltıda sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Bakanı Tüfenkci, Doğu ve Güneydoğu’da sürdürülen mücadeleye ara vermeden devam edildiğini ve operasyonların sürdüğü bölgelerde imar işlerinin başlayacağını ifade etti. Tüfenkci, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki Kürt kökenli halkımızın başına musallat olan terör örgütü ile mücadele hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir yandan Türkiye’yi kalkındırmak için Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve ilgili bakanlarımız ülke ülke, kıta kıta dolaşıyor, bir yandan da illerimizin ve ilçelerimizin başına musallat olan terör örgütüne karşı amansız bir mücadele veriyoruz. Silopi’yi bitirdik, Cizre’yi bitirdik, Sur’u bitirdik. Bunların inlerine birer birer gireceğiz. İnşallah diğer ilçelerimizde de yuvalanan terör örgütlerinin inlerine de birer birer gireceğiz. Sadece oralı temizlemek yetmiyor. Bununla ilgili hükümetimiz her türlü eylem planını hazırladı ve hazırlıklarını tamamladı. Silopi’den başlamak üzere yeniden inşa ve ihya ederek oraların hem fiziki şartlarını yeniden modernize edecek aynı zamanda da gönülleri ihya edeceğiz” şeklinde konuştu.
“ONLAR OLMADAN DA BİZ YENİ BİR ANAYASA YAPIP, BU MİLLETİN ÖNÜNE GETİRECEĞİZ“
Tüfenkci, Türkiye’nin ihracatını ve üretimini artırmak zorunda olduğunu, yeni pazarlar bulunması gerektiğini aktardı. Tüfenkci, “Bizim hedefimiz milletin önünü açmak. 2011 yılından bu yana toplum, güçlü yeni bir anayasa istiyor. Muhalefette yeni bir anayasa istiyor, iktidarda yeni bir anayasa istiyor. Gidin bir anket yapın, insanların yüzde 70-80’ni yeni bir anayasanın beklentisi içerisinde. Biz bu dönem yeni bir anayasa yapmak zorundayız. Artık bizler darbe anayasasıyla yönetilmek istemiyoruz. Aslında bunu muhalefette 1 Kasım seçimi öncesinde ifade etmişti. Ama yine maalesef Türkiye’de Recep Tayip Erdoğan korkusu içerisinde hareket eden bir muhalefet var. Sistemi tartışmak yerine, millete gitmek yerine her bir konuşmanın arkasında acaba Recep Tayip Erdoğan ne olacak fikri ile hareket eden bir muhalefet var. Korkular üzerinden hareket etmeye çalışan, zihninin arkasında sürekli bu korkuyu besleyen bir muhalefet var. 26. dönemde de meclis başkanımızın girişimleri ile yeni bir anayasa komisyonu oluştu. Ama CHP tam da bu korkularından dolayı ‘Recep Tayip Erdoğan’ı başkan yapacaksınız. Siz bu yüzden bu anayasayı yapıyorsunuz’ deyip masayı devirmiş oldu. Milletimiz korkanlardan ve geri duranlardan elbette hesabını soracaktır. Onlar olmadan da biz yeni bir anayasa yapıp, bu milletin önüne getireceğiz“ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.