Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gül’den dinleme iddialarına yanıt

Cumhurbaşkanı Gül, "Biz bu konuda her türlü tedbirimizi alırız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Gül’den dinleme iddialarına yanıt


 

Cumhurbaşkanı Gül Avrupa'yı sarsan dinleme skandalıyla ilgili "Biz bu konuda her türlü tedbirimizi alırız" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD’nin birçok Avrupa ülkesinde dinleme yaptığı haberlerine ilişkin, “Biz bu konuyla ilgili her türlü tedbirimizi alırız. İlgili kurumlarımız gayet dikkatli bir şekilde tedbirlerimizi alır” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kayseri Valiliği önünde Vali Orhan Düzgün tarafından karşılandı. Halkı selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, tören mangasını selamladıktan sonra valiliğe geçti.

 

“ZAMAN ZAMAN ORTAYA SKANDALLAR ÇIKIYOR”

 

Cumhurbaşkanı Gül, burada ABD’nin diğer dünya liderlerini yasadışı dinlediği yönündeki soruya, “Teknolojinin ne kadar geliştiğini biliyoruz. Teknolojiyi iyi kullananlar, bunu devletin hizmetinde de kullanıyorlar. Zaman zaman ortaya skandallar çıkıyor. Bm Genel Kurulunda da bazı liderler bu konuda şikayette bulundu. Biz devlet olarak her türlü tedbiri alırız. Devletin gerekli kurumları da devletin mahremiyetini korumak için gerekeni yapar. Devletin birimleri gerekli tedbirleri alır” dedi.

 

The Guardian gazetesi, Snowden’ın sızdırdığı belgelere dayandırdığı haberinde, ABD’nin 35 dünya liderini dinlediğini ileri sürmüş ancak isim vermemişti. Almanya Hükümet Sözcüsü dün yaptığı açıklamada “Elimizde Başbakan Angela Merkel’e ait telefonların Amerikan kurumlarınca dinlenmiş olabileceğine işaret eden bilgiler var” demişti.

 

Gelişme üzerine Merkel de ABD Başkanı Obama’yı arayarak açıklama talep etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.