Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözgeç 15 Temmuz’un Kahraman Kadınlarını Unutmadı

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Emine Yavuz Gözgeç, TBMM’de yaptığı konuşmada 15 Temmuz’un kahraman kadınlarını andı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2019 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2019 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gözgeç 15 Temmuz’un Kahraman Kadınlarını Unutmadı

15 Temmuz’un milli iradeye karşı Türk milletine, ülkenin birlik ve beraberliğine karşı yapılan bir işgal girişimi olduğunu vurgulayan Vekil Gözgeç, “Milletimiz, FETÖ’cü terör örgütünün asker elbiseli, eli silahlı teröristlerine karşı çıplak elleriyle, korkusuz yürekleriyle karşı durdular. ‘Ben, halkın gücünün üstünde başka bir güç tanımadım bugüne kadar. Tankları, topları, neleri varsa gelsinler. Milletimi meydanlara çağırıyorum’ diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanları indiler” dedi.

“15 Temmuz’da destanlar yazan kahraman kadınlarımız vardı”

15 Temmuz gecesi kahraman Türk kadınlarının da darbecilere karşı meydanlarda olduğuna dikkat çeken Vekil Gözgeç, “FETÖ’cü teröristlerin öldürmeye kastettiği liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız F-16’ların altında milletimizle beraber meydanlardaydı ve meydanlarda Kurtuluş Savaşı’nda destanlar yazan Halime Onbaşılar, Şerife Bacılar, Tayyar Rahmiyeler, Nene Hatunlar gibi kahraman kadınlarımız vardı. Abdestini alıp, namazını kılıp evinden helalleşerek çıkan, Şehitler Köprüsü’nde ön saflarda yürürken, son nefesinde kelime-i şehadet getirerek şehit olan Ayşe Aykaç, ‘Ölmek var, dönmek yok’ diyerek tankların üzerine yürüyen Sevgi Yeşilyurt; ‘Anne hakkını helal et, ben ya gelirim ya gelmem’ diyen Yıldız Gürsoy; nöbetini bitirip eve dönmesine rağmen darbe girişimini duyunca 3 yaşındaki çocuğunu eve bırakıp darbecilere karşı duran özel harekât polisimiz Demet Sezen; henüz yeni göreve başlayan 23 yaşındaki 3 arkadaş Cennet Yiğit, Gülşah Güler, Kübra Aydoğan; özel harekât polislerimiz Zeynep Sağır, Seda Güngör; daha nişan gecesinde şehit edilen Seher Yaşar; ‘Meydanlara çıkın’ çağrısını duyar duymaz ‘Vatanımız için hadi çabuk olun’ diyerek dualar ede ede Atatürk Havalimanına giderken, hainlerine üzerine sürdüğü tankların altında ezilerek şehit olan 3 çocuk annesi Türkan Türkmen Tekin. Vatanı ve milleti için şehadet şerbetini bir an düşünmeden içmeyi göze alan kahraman kadınlarımızdı” diye konuştu.

“15 Temmuz’u ve 15 Temmuz’un kahramanlarını asla unutmayacağız”

15 Temmuz gecesi kahramanca mücadele eden kadınları hatırlatan Vekil Gözgeç sözlerine şöyle devam etti; “Mahallesindeki gençleri kamyona alarak darbecilerin üzerine yürüyen Şerife Boz; evdeki sopasını alıp belki şehit olurum özlemiyle sokağa çıkan 75 yaşındaki Fikriye Teyze; 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde tankların karşısına dikilen Safiye Bayat; Akıncı nizamiyesinin önünde ‘Milletimiz için bir damla kanımız aktıysa bizim aktıysa bizim için şereftir’ diyen Derya Ovacıklı; FETÖ’cü asker elbiseli teröristlerin gözlerinin içine bakıp ‘Ben sizin annenizim, teyzenizim’ diyerek vazgeçirmeye çalışan, buna rağmen üzerine ateş açılan 62 yaşındaki Mine Özer; henüz 14 yaşında, gencecik ‘Şehit ya da gazi olmak için sokağa çıktım’ diyen Adeviye Gül ve Hatay Milletvekilimiz Hacı Bayram Türkoğlu’nun Meclise geldiği sırada yanındaki eşi Betül Türkoğlu ve kızı Cennet Bala Türkoğlu ve o gün Meclis çalışmamasına rağmen çocuklarını evde bırakıp Meclise gelen, illerinde meydanlara giden kadın milletvekillerimiz ve isimlerini sayamadığımız şehitlerimizi, gazilerimizi, kadınlarımızı minnetle anıyoruz. O gün şehit olan 251 vatandaşımızı, 2 bin 703 gazimizi, 15 Temmuz’u ve 15 Temmuz’un kadın kahramanlarını asla unutmayacağız. Ancak ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez!’ sözünden tiksindiğini söyleyenleri,  15 Temmuz darbe girişimine ‘tiyatro’, ‘kontrollü darbe’ diyenleri, milletimizin topyekun cesur direnişini anmak üzerine toplandığımız Gazi Meclisimizde Cumhurbaşkanımızı öldürmeye kasteden, milli iradeyi hedef alana FETÖ’cü teröristleri lanetlemek yerine, milletin iradesiyle seçilmiş Sayın Başkanımıza, cumhurun başına saygısızca saldıranları da bu millet unutmayacaktır.”

Vekil Gözgeç Ayaz ve Nupelda kardeşleri andı

Geçtiğimiz günlerde Tunceli Ovacık’ta, PKK’nın döşediği mayına basarak şehit olan Ayaz ve Nupelda’yı da anan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, “8 yaşındaki Ayaz ve 4 yaşındaki Nupelda evlatlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Hainlere, çocuk katillerine, tüm terör örgütlerine ve terör örgütlerinin sözcülüğünü yapanlara karşı mücadelemiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.