Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göz Doktoru Nusret Baş, Memleketi Tokat’ta AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı Oldu.

Göz Doktoru Nusret Baş, memleketi Tokat’ta AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.Pirhan’da basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Tokat Milletvekili Aday Adayı Opr. Dr. Nusret Baş, Türkiye’nin en çok göz ameliyatı yapan doktoru...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Göz Doktoru Nusret Baş, Memleketi Tokat’ta AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı Oldu.
Göz Doktoru Nusret Baş, memleketi Tokat’ta AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.
Pirhan’da basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Tokat Milletvekili Aday Adayı Opr. Dr. Nusret Baş, Türkiye’nin en çok göz ameliyatı yapan doktoru olduğunun altını çizerek, ayrıca Türk pasaportu ile Avrupa’da doktorluk yapan tek doktor olduğunu ifade etti. Baş, “Göz lazer ameliyatları konusunda Avrupa’da bizden tecrübeli doktor yok. Orada da çok tercih edilen bir hekimim. Hollanda’nın önde gelen hastanelerinden birisinin sahibiyim” diye konuştu.
Tokat Gaziosmanpaşa Lisesi’nde kendi sınıfından o yıllarda 7 kişinin Tıp Fakültesi’ni kazandığını belirten Baş, milletvekili olduğunda eğitime önem vereceğini belirterek, “Mesleğimi bırakarak ilişkilerimi, girişimciliğimi memleketime hizmet olarak getirmek istiyorum. Tokat’ı Ankara’da daha iyi bir şekilde temsil etmek istiyorum. Şirketlerinde, şehirlerinde, ülkelerinde başarıları yöneticilerinin başarıları kadardır. Artık yönetişim denilen bir model var. Birlikte yönetmek. Yönetim senkronize çalışıyor ise birlikte projeler üretip hayata geçiriyorlar ise bu şehirler başarılı olurlar. Orkestra’daki enstrümanlar şefi ile birlikte koordineli çalışıyorlarsa bir müzik eseri ortaya çıkar. Birlikte çalışılamıyorsa müzik eseri değil gürültü ortaya çıkar. Ben bu şekilde bir yönetişim ve anlayışla Tokat’ın çok daha başarılı olabileceğini, ileriye gidebileceğini düşünüyorum” dedi.
NUSRET BAŞ’IN ÖZ GEÇMİŞİ
Nusret Baş, 1957’de Tokat’ta doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Tokat Erbaa’da, liseyi Tokat Gazi Osman Paşa Lisesi’nde tamamladı. 1980 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1984 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı ünvanını aldı. Erzurum ve Malatya’da uzman doktor olarak çalışmaya başlayan Baş, 1991 yılında ülkemizin ilk özel hastanelerinden biri olan Türkiye Hastanesini kurarak uzun yıllar başhekim olarak görev yaptı. 2009 yılında Hollanda’nın Roterdam şehrinde kendi göz hastanesini açarak, kariyerine yurtdışında devam etti. Nusret Baş, halen Türkiye Hastanesindeki görevinin yanı sıra Roterdam’daki göz hastanesi, Amsterdam ve Denboss’daki kendisine ait göz sağlığı kliniklerini yönetmeyi de sürdüren ve göz sağlığı alanında Türkiye dışında Avrupa’da da ün yapmış bir hekim ve işadamı. Üniversite yıllarında Milli Türk Talebe Birliği yöneticiliği ile başladığı siyasi ve sosyal çalışmalarını da aktif bir şekilde sürdüren Nusret Baş, kurulduğu günden itibaren de AK Parti’nin içerisinde yer alan bir isim. Nusret Baş, lazerle göz kusurlarının tedavisini Türkiye’de ilk uygulayan hekimlerden birisi olarak tanınıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.