Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görevden Alınan CHP’li Kadınlardan "Yanlış Madde" İddiası

CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından çalışmadıkları gerekçesiyle yönetimi ile birlikte görevden alınan CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Sezer, parti tüzüğünün 4-A maddesi gereğince uyarı cezası alması...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından çalışmadıkları gerekçesiyle yönetimi ile birlikte görevden alınan CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Sezer, parti tüzüğünün 4-A maddesi gereğince uyarı cezası alması gerektiğini ve görevden alınmasının bir yanlışlık olduğunu öne sürdü. Sezer, parti tüzüğünün ihlal edildiğini belirterek, görevden alınmalarını "darbe" olarak yorumladı.
CHP Kadın Kolları MYK tarafından yönetimi ile birlikte görevden alınan ve yerine emekli öğretmen Nurten Serhadbeyi atanan CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Sezer, yönetimi ile il binasında açıklama yaptı. Kararın, çalışmadıkları öne sürülerek CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı’ya bilgi verilmeden alındığını belirten Sezer, “Parti Meclisimize tüzüğün 43-F maddesine göre 5 gün içerisinde kararın iptali için itirazda bulunacağız. Bu yapılan darbe, 81 il ve ilçedeki örgütümüze yapılan darbedir” dedi.
Sezer ve yönetimi, parti tüzüğünün 4-A maddesi gereğince uyarı cezası almaları gerektiğini ve görevden alınmalarının yanlışlık olduğunu savundu.
"BAŞAK’IN TALİMATLARIYLA TÜZÜK İHLALİ YAPILDI"
CHP Konak İlçe Kadın Kolları Örgütüne antidemokratik bir tutum sergilendiğini ifade eden Sezer, şunları söyledi: “CHP Kadın Kolları Genel Merkezi, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın talimatları ile parti tüzük ihlali yaparak atama yapmıştır. Haksız yere ‘çalışmıyor’ deyip çalışan kadın kolu başkanı ve yönetiminin görevden alınma kararının daha tebliğ edilmeden basında ve sosyal medyada yayınlanması ve atamalar tüzük ihlalidir. Adaletin tecelli edeceğinden eminiz. Bugün CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı ve yönetimine yapılan darbe, 81 il ve ilçedeki örgütümüze yapılan darbedir. CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ile ben ve yönetim kurulumla olan disiplin soruşturması süreci devam etmektedir. Zaten bütün bu yapılan haksızlık ve komplolar bu süreci duyan Mehmet Şakir Başak’ın son çırpınışlarıdır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.