Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gökçek: Şehitlerin eşlerini, çocuklarını işe alacağım

Darbe girişimi nedeniyle zarar gören vatandaşlar için Büyükşehir Belediye Meclisi'nde geniş kapsamlı bir karar alacaklarını söyleyen Melih Gökçek, "Şehit olanların eşleri şimdi ortada kaldı. Şehit olan kim varsa, hepsinin eşlerini ve çocuklarını işe alacağım" dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gökçek: Şehitlerin eşlerini, çocuklarını işe alacağım
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz akşamı, darbe girişimi sırasında yaşadıklarını ve Büyükşehir Belediyesi olarak girişimden zarar gören vatandaşlar için neler yapacaklarını HABERTÜRK'e anlattı.

Başkan Gökçek, o gece, kritik kamu kurumlarına ve askeri tesislere giderek canını ortaya koyan vatandaşların arasından şehit ve gazi olanların tarihe geçecek bir mücadele verdiğini belirtti.

Yapılan fedakarlığın, çok değerli olduğunu söyleyen Gökçek, "Biz de bu demokrasi şehit ve gazileri için ilk toplantımızda gerekeni yapacağız. Büyükşehir Belediye Meclisimizde çok geniş bir karar alacağız. Mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için elimizden gelen her türlü desteği yapacağız. Şehit olanların eşleri şimdi ortada kaldı. Benden açık çek, hepsini işe alacağım. Şehit olan kim varsa, hepsinin eşlerini, çocuklarını işe alacağım" diye konuştu.

'ÖVEÇLER'DE BİR GECEKONDUYA GEÇTİM'
Belediyeden çıkıp eve gittiği sırada jetlerin uçtuğunu gördüğünü ifade eden Gökçek, darbe girişiminin yaşandığı gece yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Yoldayken, jetlerin üzerimizden uçtuğunu gördüm. Üst üste jetlerin geçtiğini fark edince 'Noluyor?' dedik. Hemen bir telefon trafiği, öğrendik ki darbe girişimi var. Evime uğradım, üstümü başımı değiştirdim. Bu adamların ilk yapacakları iş, hükümetin ve kamunun içerisinde etkin olan insanları gözaltına almak olur. Evimizde kalıp da kendimizi onların eline düşürmek kesinlikle istemeyiz. Onun için, evi hemen terk ettim. Hemen yakında, Öveçler'de bir gecekonduya geçtim. Oradan, bütün televizyonlara tek tek telefonla çıkıp, beyanatlar verdim. Bir taraftan da Twitter'dan halkı sokağa davet ediyorum. Diğer taraftan hükümet yetkilileriyle, valilikle devamlı temas kuruyorum. Bir gecekondudan, kendime göre sağa sola yetişmeye çalışıyorum. Bu arada benden istekler oluyor, bizim iş makinelerinin, kamyonların sokağa dökülmesi için, onları organize ediyorum."

'BENİ KOORDİNATLARDAN TESPİT ETTİLER'
Başkan Gökçek, şöyle devam etti: "Bütün bunları yaparken, korumam 'Başkanım, Konya Yolu'ndan aşağı tanklar iniyor' dedi. Bunu dedikten hemen sonra arkamızdan 'Güm' diye, bir tane bomba patladı. Hemen gecekondunun arkasında bir yere atıldı ve evin duvarı gitti, geldi. Ya şiddetli bir ses bombasıydı ya da başka bir şeydi bilmiyorum. Askeri teknolojide bir kişinin elinde telefon varsa koordinatlarına tespit etmek kadar kolay bir şey yok. Beni koordinatlardan tespit ettiler ve özellikle o tankları oraya gönderdiler. O tanklar bir daha orada gözükmedi çünkü, çekti gitti. 'Çocuklar, bu bomba bize atıldı. Çıkalım' dedim ve çıktık. Oradan çıktıktan sonra artık, telefonla idare etmeye başladık. Yavaş yavaş olaya hakim olunmaya başlandı. Bu sefer ters istikamette bir yere, Keçiören'e gittim ve telefonlarımı kapattım. Keçiören'den yönetmeye başladım aynı şekilde. Daha çok hakimiyet başladıktan sonra da yerimize geçtik ve mücadelemize devam ettik."

'CESUR BİR MİLLETİMİZ VAR'
Kalkışmayla mücadele ederken, halkı sokağa dökecek ilk tweeti atan Başkan Gökçek, "Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Halk itimat ederse sorun yok. Bizi de sevip, itimat ettiler. Gerçekten çok cesur bir milletimiz var bunu gördük. Yeterki yönlendirecek olan insanlar olsun, liderler olsun. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz olduğu için halkın toplanması çok ama çok kolay oldu" diye konuştu.

'SAMİMİYET, TESLİMLE BELLİ OLACAKTIR'
Fetullah Gülen'in iadesi için başlatılan bir kampanyaya Twitter üzerinden destek isteyen Başkan Gökçek, konuyla ilgili şunları söyledi:
"Kampanya 100 bin imzayı geçerse, Gülen sıkıntıya girecek. ABD Büyükelçisi Bass, bir açıklama yaptı. Açıklama, genel anlamıyla mükemmel. Amerikan-Türk dostluğuna verdikleri önemi vurguluyorlar. Ayrıca, FETÖ taraftarlarının, özellikle Amerika ve Türkiye'nin arasını açmak için, kendisine de ait olmayan sözleri kendisine aitmiş gibi yayıldığını söylüyorlar. Biz bunun farkındayız, diyorlar. Özellikle de Fetullah Gülen'in iki taraf arasında gerçekleşecek gerekli görüşmelerden sonra verilebileceğini ifade ediyorlar. Tabii, bu söylemekle kalmamalı. Biz söylenenin tahkik edilmesini isteriz. Bu olayın samimiyeti, Fetullah Gülen'in Türkiye'ye teslimiyle belli olacaktır. Amerika Birleşik Devletleri'nden bunu özenle ve ısrarla istiyoruz."

'ELLERİNDEN GELEN PROVOKASYONU YAPACAKLARDIR'
Darbe girişimiyle mücadele ederken çok fazla provakasyonla karşılaştıklarını sözlerine ekleyen Gökçek, şöyle konuştu:
"Twitter'dan haber yaymaya başladılar, 'Herkes evine dönsün. Sokağa çıkmayalım. Her şey tamamdır' diyerek, halkın sokağa çıkmasını engellemeye çalıştılar. Arkasından Malatya'da bir Alevi-Sünni kavgası çıkartmaya çalıştılar, onda da başarılı olamadılar. Benimle ilgili bir laf çıktı, 'Melih Gökçek herkesi Amerikan Büyükelçiliği'ne davet ediyor' diye. Milleti, elçiliğin önünde toplayacaklar, bunlardan bizim aramıza sızmış olanlar düşün ki, 3-5 tanesi çekti tabancasını taradı elçiliği. Ne olur? Ortalık berbat olur. Kim yaptırmış olur? Melih Gökçek olur. Bunlar böyle alçak, böyle şerefsiz. Bu durumu Twitter'dan açıkladım ve oraya adamlarımı gönderdim. Benim attığım tweetler yetmiş olacak ki, giden olmadı. Olsaydı, adamlarım, vatandaşa bunun provokasyon olduğunu ve geri dönmelerini söyleyecekti. Bu oyunu da böyle bozduk. Yani, provokasyonlar bitmiyor. Bundan sonra da ellerinden gelen provokasyonu yapacaklardır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.