Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genel Kurul’da Bağımsız Bakan Anlaşmazlığı

TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin bağımsız bakanların yemin etmemesi yönündeki itirazı oylandı. Oylamada yüzde 60’lık blok birlikte hareket ederek bağımsız bakanların yemin edemeyeceği yönünde irade ortaya koyunca TBMM Başkanvekili Koray...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2015 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2015 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin bağımsız bakanların yemin etmemesi yönündeki itirazı oylandı. Oylamada yüzde 60’lık blok birlikte hareket ederek bağımsız bakanların yemin edemeyeceği yönünde irade ortaya koyunca TBMM Başkanvekili Koray Aydın, itirazlar üzerine iki kez ara verdi.
TBMM Genel Kurulu, yemin, tezkere ve RTÜK üyelik seçimi için olağanüstü toplandı. Gergin geçen Genel Kurul’da TBMM Başkanvekili Koray Aydın’ın "taraflı davrandığı" yönünde yapılan açık oylamada CHP, MHP VE HDP birlikte hareket ederek Aydın’a karşı olumsuz oy kullandı. Bunun üzerine Aydın, Genel Kurul’a 10 dakikalık ara verdi.
Genel Kurul’a verilen aranın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Doğan Kubat yerinden ayağa kalkarak, "Sayın Başkan, az önce bir tereddüt oldu, oylama yapıldı, ara verdiniz. Aslında bu oylamanın yapılmaması gerekiyordu. Sayın dışarıdan atanmış bağımsız bakanların anayasal hakkı olan yemin konusunda TBMM’nin usul tartışmasıyla bunu önleyici bir tavır geliştirmesi anayasaya aykırıdır. Eğer bu noktada tutumunuz devam ederse bunun hakkında usul tartışması talep ediyorum. Çünkü TBMM Başkanlık Divanı’nın bu yemini ettirmeme, bu tezkereye müdahale edip bakanlık sıfatını ortadan kaldırıcı bir tutum ve bunu öne sunarak bir karar alma noktasında anayasal açıdan bir yetki olmadığından dolayı bu noktada tutum belirlenirse bu konuda usul tartışması açıyorum" dedi.
TBMM Başkanvekili Koray Aydın’ın "O zaman usul tartışması açıyorum" karşılığını vermesi üzerine CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Levent Gök, Engin Altay ile HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM Başkanlık Divanı önüne gelerek yapılan oylamanın sonucunu açıklamadığı gerekçesiyle Aydın’a tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da tartışmaya katıldı. Tartışmaların ardından Koray Aydın, Genel Kurul’a 5 dakika daha ara verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.