Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri’ Ödül Töreni

Başbakan Binali Yıldırım, "Biz, millet olarak kökümüz mazide olan atileriz. Köklerimizi, geçmişimizi daima yaşatacağız. Yaşatacağız ki geçmişimizi en güzel şekilde inşa edelim" dedi.Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kongre...

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, "Biz, millet olarak kökümüz mazide olan atileriz. Köklerimizi, geçmişimizi daima yaşatacağız. Yaşatacağız ki geçmişimizi en güzel şekilde inşa edelim" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Bakanlığının "Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri" ödül törenine katıldı. Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, "Kültür ve Turizm Bakanlığımız yaşayan insan hazineleri konusunda bir takdiri bir toplumun, milletin size şükran duygularını dile getirmek için aldığı kararla bundan böyle yaşayan insan hazinelerini her yıl sizlerle bizlerle milletimizle buluşturarak geleneği geçmişe taşıyacak önemli projeye imza atıyor. Zatialinizin böylesine önemli bir projede bulunmuş olmanız geçmişimize sanatçılarımıza geçmiş miraslarımızı geleceğe taşıyan bu değerli üstadlarımıza verdiğiniz değerinin önemli nişanesidir. Sayın cumhurbaşkanım sıkça söylediğiniz bir şey var, ’Adam o ki bu dünyada bırakır bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Biz, AK Parti iktidarı olarak son 14 sene bu prensiple hareket ediyoruz. Manevi ve maddi kalkınma konusunda geleneklerimizi koruyarak geleceğimizi oluşturmaya çalışıyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Onların geçmişimizi en iyi en doğru en iyi şekilde öğrenerek, bu uğurda hayatlarını hasletmiş ve çok büyük emeklerle ortaya koyduğu eserleri bilerek geleceğe hazırlanmaları ülkemizin milletimizin değerlerinden kopmadan medeniyet yürüyüşünü sürdürmemiz elbette ki millet olarak, millet şuuruyla hem istiklalimizin hem de 2023, 2035, 2053 hedeflerimizin gerçekleşmesi için en önemli varlığımızdır, kaynağımızdır" ifadelerini kullandı.
"Biz, millet olarak kökümüz mazide olan atileriz" diyen Yıldırım, "Köklerimizi, geçmişimizi daima yaşatacağız. Yaşatacağız ki geçmişimizi en güzel şekilde inşa edelim. Millet şuuru, kültür değerlerimiz, inançlarımız, bizi biz yapan özelliklerimizi kaybettiğimiz zaman gelecekle ilgili çok büyük tehlikeyle karşı karşıya kalmamız mukadder olur, kaçınılmaz olur. Bu özelliğimizin hala dipdiri olduğunu 15 Temmuz gecesi gördük,yaşadık, şahit olduk. Bu aziz milletin evlatları, silaha, topa tanka karşı göğsünü siper ederek alçakça darbe girişiminde bulunan terör güruhuna gereken dersi vermiş, Türkiye’nin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini sağlamayı başarmıştır. Bu vesileyle ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü, halkımızın güvenliği için hayatını seve seve veren şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.