Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fiyat 2,5 liraya düştü, kuru üzüm üreticinin elinde kaldı

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, fiyatının 2,50 TL’ye düşmesi sebebiyle çekirdeksiz kuru üzümün üreticinin elinde kaldığını, bu yüzden üreticinin borcunu ödeyemediğini bildirdi. Çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarının düşmesini protesto...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, fiyatının 2,50 TL’ye düşmesi sebebiyle çekirdeksiz kuru üzümün üreticinin elinde kaldığını, bu yüzden üreticinin borcunu ödeyemediğini bildirdi. Çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarının düşmesini protesto etmek ve üreticiye sahip çıkmak için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Salihli ilçesinde "üzüm mitingi" düzenleyeceklerini belirten Milletvekili Ören, üzüm üreticisinin perişan olduğunu söyledi. Sezon başında 5 lira olan kuru üzümün fiyatının 2,50 TL’ye düştüğünü aktaran Ören, yaş üzüm 55-60 kuruştan alıcı bulduğunu, suma fabrikalarının ise üzüme ancak 30 kuruş verdiğini kaydetti.

Üzüm para etmediği için çiftçinin borcunu ödeyemediğinin altını çizen Ören, “Alacaklı bankalar ve kooperatifler kapıya dayanmıştır. Üzüm elde kalmıştır. Tüccar nazlanmakta, ihracatçı fiyat biraz daha düşer mi diye beklemektedir. AK Parti hükümeti, çözüm üretmek yerine hala, ‘Çiftçi bizim zamanımızda ne kadar çok kazanıyor.’ diyerek alay etmektedir. Kısacası, ‘düşene birde sen vur’ misali çiftçiye herkes darbe vurmuştur. Üzüm üreticisi, traktörüne yüklediği üzümü Alaşehir meydanına dökecek kadar çaresiz kalmıştır. Çiftçiyi sokağa döken, AK Parti hükümetidir. Buna rağmen en çok şikayet edenler de yine AK Parti'lilerdir. AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin, TARİŞ’in elini kolunu bağlayıp çiftçiyi perişan ettikten sonra düzenlenecek mitingi eleştirmesi, çiftçinin aklıyla alay etmektir. Sayın Tanrıverdi, kaybettiği büyükşehir belediye başkanlığı seçiminin cezasını çiftçiye kesmiştir. Üç dönemdir milletvekili olan birisi, kin ve nefretle siyaset yapılmayacağını hala öğrenememiştir.” dedi.

Çiftçinin feryadını duyurmak için 8 Ekim 2014 Çarşamba saat 12.00’de Salihli Kent Meydanı'nda büyük bir miting düzenleyeceklerini aktaran Ören, bu mitinge çekirdeksiz kuru üzüm yetiştirilen Sarıgöl, Alaşehir, Salihli, Ahmetli, Turgutlu, Saruhanlı, Gölmarmara başta olmak üzere Manisa’nın bütün ilçelerinden çiftçilerin katılacağını bildirdi. Mitingde üzüm üreticisinin sıkıntılarını çözecek tarım politikalarından, çiftçinin kullandığı mazotun, gübrenin ve ilacın KDV ve ÖTV’sini nasıl kaldıracaklarından bahsedeceklerini ifade eden Ören, “Lisanslı kuru üzüm depolarından, en büyük üzüm ihracatçısı ülke olarak dış piyasada nasıl rekabet edeceğimizden, TARİŞ’e verilecek desteklerden, ihracata verilecek teşviklerin yarısının üreticiye verileceğinden bahsedeceğiz. CHP olarak üreticinin ürününün bereketli olması ve kazancının artması için neler yapacağımızı anlatacağız. Çiftçiyi, üreticiyi dinleyip onların sesi olacağız. Bu mitinge, ‘Üzüm 3 liranın altına düşerse ben alacağım.’ diyen AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş’ı, ‘Çiftçi 12 yıldır üzümü 2,5 doların üzerinde sattı.’ diyen Hüseyin Tanrıverdi’yi ve bütün AK Parti milletvekillerini bekliyoruz. Oraya gelsinler ki Muzaffer Yurttaş’ın ne kadar üzüm aldığını kendisine soralım.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.