Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Meclis Başkanı Çiçek: “Dava Bitmiş Değil Sadece Yargıtay Safhası Bitti”

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Yargıtay’ın Ergenekon davasında verdiği kararla ilgili olarak, “Dava bitmiş değil sadece Yargıtay safhası bitti, usulden ve esastan bozuldu. Demek ki yargılama devam edecek. Yargılamayı etkileyecek açıklamalardan...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Yargıtay’ın Ergenekon davasında verdiği kararla ilgili olarak, “Dava bitmiş değil sadece Yargıtay safhası bitti, usulden ve esastan bozuldu. Demek ki yargılama devam edecek. Yargılamayı etkileyecek açıklamalardan da mümkün olduğunca kaçınmak lazım” dedi.
Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Ankara Milletvekilleri İstişare Toplantısı’na katıldı. Çiçek, konuşmasında yeni anayasa çalışmaları ve Ergenekon davası hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa çalışmaları konusunda diğer partilere eleştiriler yönelten Çiçek, “Yeni anayasa konusu fantezi bir konu değil. 33 sene 6 aydır da konuştuğumuz bir konudur. Maalesef bunu Türkiye’nin gündeminden düşüremedik. Uzlaşarak bu işi yapalım dedik ama bu gerçekleşemedi. Biz bunun sorumluluğunu idrak ediyoruz, Türkiye için yeni bir anayasanın ne kadar önemli olduğunu, 14 senedir iktidarda olan bir parti olarak içeriden de bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Yeni bir anayasanın Türkiye için son derece hayati olduğunun farkındayız. Bunun için başka partiler çalışma yapsalar da yapmasalar da bizim gündemimizde yeni anayasa var” şeklinde konuştu.
“BANA SORARSANIZ BEKLEMEK ÇALIŞMAMAK ANLAMINA GELMİYOR”
Çiçek, bir gazetecinin, “Yeni anayasa ile ilgili Başbakan Davutoğlu’nun beklemeye alındığı yönünde açıklamaları oldu bunu nasıl değerlendirmek lazım?” sorusuna, “Bana sorarsanız beklemek çalışmamak anlamına gelmiyor. Onun bilinmesi lazım. Sayın Başbakanın açıklaması, ‘Biz bu işi buzdolabına koyduk, rafa kaldırdık, çalışmıyoruz, bir süre bekleyelim’ anlamında değil, biraz önce kapsamını kısaca söyledim. Bu çok yoğun bir çalışmayı gerektirir. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hem değerlendiriyoruz, bir taraftan da anayasa metninin yazmanın çabası, gayreti içerisindeyiz” cevabını verdi.
“YARGILAMAYI ETKİLEYECEK AÇIKLAMALARDAN DA MÜMKÜN OLDUĞUNCA KAÇINMAK LAZIM”
Çiçek, Yargıtay’ın Ergenekon davası kararıyla ilgili olarak ise, “Verilmiş olan bir yargı kararıdır. Artık yargı kararını verdiğine göre bundan sonrası akademisyenler, hukukçular değerlendirme yapabilir. Daha dava da henüz bitmiş değil, onu da görmek lazım. Şu alışkanlıklardan hepimiz kurtulalım; görülmekte olan davayla ilgili maalesef anayasa hükmüne, ceza kanunundaki hükümlere rağmen yerli yersiz açıklamalar yapabiliyoruz. Bunu ben şahsen kendi adıma söylüyorum doğru bulmam. Dava bitmiş değil, sadece Yargıtay safhası bitti, usulden ve esastan bozuldu. Demek ki yargılama devam edecek. Yargılamayı etkileyecek açıklamalardan da mümkün olduğunca kaçınmak lazım. Bir taraftan hukuk devleti, bir taraftan yargı bağımsızlığı, öbür taraftan da yargının ‘şöyle karar versin böyle karar versin’ tarzında, yargıyı etkileyecek açıklamalardan kaçınmadığımız sürece söylediğimiz laflar da havada kalır. Süreç devam ediyor, hayırlısı ne ise o olsun” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.