Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski İçişleri Bakanı Ala: "Anayasa değişikliği olduğu zaman sistem biraz daha rahatlayacak"

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, kendilerinin Anayasa ile ilgili meselenin ne kadar önemli olduğunu bildiklerini belirterek, Türkiye’nin böyle bir fırsatı değerlendirmesi gerektiğini ve Anayasa değişikliğinin...

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2016 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski İçişleri Bakanı Ala: "Anayasa değişikliği olduğu zaman sistem biraz daha rahatlayacak"
Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, kendilerinin Anayasa ile ilgili meselenin ne kadar önemli olduğunu bildiklerini belirterek, Türkiye’nin böyle bir fırsatı değerlendirmesi gerektiğini ve Anayasa değişikliğinin sistemi biraz daha rahatlatacağını kaydetti.
Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Elazığ Milletvekili Ömer Serdar ile birlikte partisinin Elazığ İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette İl Başkanı Ramazan Görgöze’den bilgi alan Ala, partililerle görüşerek açıklamalarda bulundu. “Anayasaya ile birlikte sistemi değiştirelim” diyen Ala, “Topyekun değiştirelim, böyle inanılmaz engellerle doldurulmuş yolda yürümeyelim. Yoldan engelleri kaldıralım, milletimizin hızına hız katalım. Milli geliri, ekonomiyi üç kat büyüttük, altı kat büyütelim. Buna bizim imkanımız var. En büyük sistem önümüzdeki engel. Bu sistem ve işleyişi bizim hızımızı kesiyor. Onun için bunu sürekli reforma ediyoruz. Dönüştürerek devam ediyoruz. Hep referanduma gittik. Kapatma davasında da, muhtırada da böyle oldu. Her seferinde sandıkta milletimiz arkamızda durdu, önümüzü açtı, biz de yola devam ettik. Bundan sonra yapacağımız reformlarla çok daha hızlı yol alacak imkanları milletimize sunacağız. Arzu ederiz ki diğer muhalefet partileri ile bir arada olalım, bu Anayasa’yı değiştirelim. Yine böyle bir girişimde bulunmuştuk, o zaman kapatma davasında akamete uğradı. Şimdi de o masamızdadır. Anayasa’nın topyekun değişimi bizim hedeflerimizde en önemlisidir” ifadelerini kullandı.
Sistemi dönüştürüp yeni marka kaliteli bir araçla otobanın üzerinden istedikleri gibi hızla yol alabilmeyi istediklerini aktaran Ala, şunları kaydetti:
“Bunun için önümüze çıkan her türlü engeli kaldırıp fırsata dönüştürmek istiyoruz. Önümüzde de imzaya açılmış olan Anayasa değişikliği var. Bu Anayasa değişikliği olduğunda sistem biraz daha rahatlayacak. Biraz daha hızlı mesafe alabileceğiz. Şimdi Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti bir arada çalışıyor. Milletin huzuruna bir adım daha atabileceğimiz Anayasa değişikliğini getireceğiz. Referanduma götüreceğiz. Orada da milletimiz feraseti ile ön açıcı, yol açıcı bir neticeyi ortaya çıkaracak. Teşkilatlarımız zaten buna hazır.”
Kendilerinin meselenin ne kadar önemli olduğunu bildiklerini ifade eden Ala, “Türkiye böyle bir fırsatı daha değerlendirmelidir. Enerjimizi koalisyonlarla harcamamalıyız. Bunun maliyetlerini çok yaşadık. Ülkemizin gelişmesine aktarmalıyız. Bunun için de o reformları sürekli yaparak devam edeceğiz. Bizim önümüzde hedeflerimiz, yolumuz ve alacağımız mesafe belli. Şimdi önümüzdeki engelleri, krizleri kaldırmak için hareket ediyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.