Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Bakan Elvan'dan işadamlarına: Bu ülkeyi seviyorsanız aman ha dikkatli olun

Antalya'dan milletvekili adayı gösterilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, işadamlarından seçim vaatlerine aldanmamalarını istedi. Elvan, geçmişte yaşanan ekonomik krizlere işaret ederek, “Aman ha dikkatli olun! Bu...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2015 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski Bakan Elvan'dan işadamlarına: Bu ülkeyi seviyorsanız aman ha dikkatli olun
Antalya'dan milletvekili adayı gösterilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, işadamlarından seçim vaatlerine aldanmamalarını istedi. Elvan, geçmişte yaşanan ekonomik krizlere işaret ederek, “Aman ha dikkatli olun! Bu ülkeyi seviyorsanız, yücelmesini büyümesini istiyorsanız aman ha dikkatli olun! Bu ülkenin istikrarını bozmaya çalışan kim olursa olsun fırsat vermeyelim.” diye uyarıda bulundu.

Siyasi partilerin milletvekili adaylarıyla görüş ve önerilerini paylaşmak isteyen Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD), AKP Antalya milletvekili adaylarının katılacağı bir toplantı düzenledi. Aralarında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan’ın da bulunduğu milletvekili adayları, toplantıya 2 saatlik bir gecikmeyle katıldı. Elvan, buna rağmen 13 Nisan’da Antalya’da işadamlarıyla basına kapalı bir toplantı düzenleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ima yoluyla eleştirdi. Toplantıyı açık yapmak istediğini belirten Elvan, gizli saklılarının olmadığı ileri sürdü.

İstikrarın önemine vurgu yapan Elvan, 1990’lı yıllardan örnekler verdi. İşadamlarını hitap eden Elvan, onlardan başkalarının vaatlerine aldanmamsını istedi. Elvan, “Organize sanayide 3 fabrika kapansa 100 tane işçi çıkarılsa o fabrikayı bir daha ayağa kaldıramazsınız. Ben onların acısını biliyorum. O nedenle çok dikkatli ve temkinli olacağız.” diye konuştu. Geçmişte yaşanan ekonomik problemlerden söz eden Elvan, “Biz o günleri bir daha yaşamak istemiyoruz. O dönemlerde siyasi partiler hep vaat yarışına girerlerdi. Devletin hesabına kitabına bakmadan harcama yaparlardı. Aman ha dikkatli olun! Bu ülkeyi seviyorsanız, yücelmesini büyümesini istiyorsanız aman ha dikkatli olun! Bu ülkenin istikrarını bozmaya çalışan kim olursa olsun fırsat vermeyelim.” ifadelerini kullandı.

Siyasi partilerin hesap kitap bilemeden iş yapmaları durumunda 80’li, 90’lı yıllardaki “enflasyon canavarıyla” karşı karşıya kalabileceklerini belirten Elvan, “İnanalar ne yapacağını bilemez, yarınını göremez. Evine götüreceği bir kuru ekmeğin hesabını yapmaya başlar.” dedi.


ELVAN: O DAR KADRODA, MUTFAKTA YER ALDIM

2002’den beri AKP’nin seçim beyannamelerinin hazırlanmasında doğrudan görev aldığını ifade eden Elvan, “Tüm seçim beyannamesi çalışmalarında bulundum. O dar kadroda, mutfakta yer aldım. Hiçbir zaman hiçbir şekilde yapamayacağımız hiçbir şeyi koymadık oraya” şeklide konuştu. Kısa süre önce açıklanan seçim beyannamesine dikkat çeken Elvan, oraya konulan vaatlerde bütçenin dikkate alındığını söyledi. Bunların makro-ekonomik dengeleri bozup bozmayacağına önem göstertildiğini iddia etti. Elvan, “Bizim sırtımızda yumurta küfesi var. Yumurtalarımızı dökmeden kırmadan taşıyıp daha da çoğaltmamız lazım.” açıklamasında bulundu.

DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, AKP Antalya Milletvekili adayı Lütfü Elvan’a Döşemealtı’na özgü halı hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.