Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Bakan Elvan: “Seçimden Sonra Hepimizin Ortak Hedefi Mersin Olacaktır”

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, şu anda bir seçim süreci yaşandığı, ancak seçimden sonra herkesin ortak hedefinin Mersin olacağını belirterek, “Eğer bir kentte ortak akıl...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2015 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2015 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, şu anda bir seçim süreci yaşandığı, ancak seçimden sonra herkesin ortak hedefinin Mersin olacağını belirterek, “Eğer bir kentte ortak akıl kültürü gelişmişse o kentin gelişmesi çok daha hızlı olur. Siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, basınımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız hep birlikte ortak bir platformda Mersinimizin yol haritasını ortaya koymalıyız” dedi.
Eski Bakan ve AK Parti Mersin 1. sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan, kentte bir taraftan seçim çalışmaları yürütürken, bir taraftan da nezaket ziyaretlerinde bulunuyor. Elvan, bu çerçevede bugün Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit’i ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Elvan’a ziyaretlerinde AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar da eşlik etti.
“HEDEFİMİZ AYNIYSA MESELE YOK”
İlk ziyaretini Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştiren Elvan, Başkan Kocamaz tarafından bina girişinde karşılandı. Bir bölümü basına açık yapılan ziyarette konuşan Kocamaz, "Yapılan araştırmalara göre Mersin’in birinci problemi işsizlik, ikinci problemi ise trafik. Bu seçim neticesinde umarım ülkemiz rahata erer, birlik ve beraberlik içerisinde yeni ufuklara doğru ilerler. Biz bütün siyasi partilerimize başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Elvan ise "Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın Mersin’e en kısa zamanda kazandırılması lazım. Bu konu, turizm, sanayi ve tarım açısından çok önemli. Bizler bu işin takipçi olacağız. Eğer hedefimiz aynıysa mesele yok, birlikte çalışacağız, birlikte bu işlerin üstesinden gelmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.
“HEP BİRLİKTE ORTAK BİR PLATFORMDA MERSİN’İMİZİN YOL HARİTASINI ORTAYA KOYMALIYIZ”
Elvan, Büyükşehir Belediyesi’ndeki ziyaretinin ardından CHP İl Başkanlığına geçti. Burada İl Başkanı Abdullah Özyiğit tarafından karşılanan Elvan’ın ziyaretine bazı CHP’li yöneticiler de katıldı. Elvan, burada yaptığı konuşmada, demokrasinin olmazsa olmazının başında gelen seçimlerin huzur içerisinde, samimi bir havada gerçekleşmesinin son derece önemli olduğunu belirterek, 1 Kasım seçimlerinde CHP’ye başarılar diledi. Seçim sürecinin sükunet içerisinde, insanların birbirlerine gönülden seslendiği bir ortamda devam etmesi gerektiğini ve bu çerçevede de olacağına inandığını belirten Elvan, “Zaman zaman bu seçim ortamında belki hiçbirimizin tasvip etmeyeceği bir takım yaklaşımlar olabilir. Ama bunları ne sizlerin ne de bizlerin kabul etmesi hiçbir zaman mümkün değil. Dolayısıyla biz de bu çerçevede üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getiririz diye düşünüyorum” diye konuştu.
Demokrasi çıtasının daha da yukarılara çıkarılması açısından bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu vurgulayan Elvan, “Biz birbirimizle konuşmalıyız, görüşmeliyiz, tartışmalıyız. Neticede bir seçim süreci geçiriyoruz ama seçimden sonra hepimizin ortak hedefi Mersin olacaktır. ‘Mersin için birlikte ne yapabiliriz’ olacaktır. Ben hep bu anlayış içerisinde hareket ettim. Bu diyaloğun seçim sonrasında da devam etmesi, ilin sorunlarının çözümünde ilin gelişmesi, kalkınması için tek bir hedefe odaklanmak ve bu çerçevede de hangi siyasi partiden olursak olalım birlikte çalışma anlayışı içerisinde bu çalışmalarımızı yürütmemiz son derece önemli. Eğer biz özellikle bu ilin gelişmesi, kalkınması için farklı bir yaklaşım ve farklı hedefler içerisinde olursak o, ilin gelişmesinin önünde önemli bir engel olur. Bizim ortak amacımız bu ile hizmet etmek. Bu ilin gelişmesi, kalkınması için en iyi neler yapabiliriz, nasıl bu ili şahlandırabiliriz, ayağa kaldırabiliriz, mevcut sorunlarımızı nasıl ve ne şekilde çözebiliriz, bunlar son derece önemli. İstişareyle, karşılıklı görüşmeyle bu süreçlerin götürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Ortak akıl son derece önemli. Eğer bir kentte ortak akıl kültürü gelişmişse o kentin gelişmesi çok daha hızlı olur. Siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, basınımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız hep birlikte ortak bir platformda Mersinimizin yol haritasını ortaya koymalıyız. Mersin hepimizin. İnşallah güzel bir seçim süreci, bir demokrasi şöleni yaşar ve sonrasında da yine çalışmalarımıza birlikte devam ederiz” ifadelerini kullandı.
“SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN SİYASİ PARTİLER SEÇİM GÜNÜ İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLMALI”
Seçim güvenliği konusunda özellikle il başkanlarının bir araya gelip ortak bir tavır takınmaları ve ortak hareket etmelerinin son derece önemli olduğunun altını çizen Elvan, “Seçim güvenliğiyle ilgili gerekli tedbirler devlet tarafından mutlaka alınıyor ama bunun ötesinde özellikle sandık başındaki sandık görevlileriyle ilgili olarak da siyasi partilerin hele hele seçim gününde bir işbirliği içerisinde olmaları son derece önemli. Umarım bu konuda da partiler arasında somut adımlar atılır” şeklinde konuştu.
Çok sesliliğin önemine de değinen ve demokrasiyi güçlendiren bir yaklaşım olduğunu söyleyen Elvan, demokratik bir ortamda rekabetin siyasi partileri daha da güçlendirdiğini vurguladı.
“SANDIKLARDA KİMSENİN KAFASINDA BİR ŞÜPHE OLUŞMAMASI ÇOK ÖNEMLİ”
CHP İl Başkanı Özyiğit ise Lütfi Elvan’ın CHP’yi ziyaret etmesinin, siyasetteki nezaketi ortaya koymak açısından çok önemli olduğunu belirterek, bu nezaketi ve inceliği gösterdiği için Elvan’a teşekkür etti. Mersin’in, Türkiye’ye kattığı katma değerin karşılığını alamadığına işaret eden Özyiğit, bu çerçevede, başlatılan bu diyaloğun Mersin’in sorunlarının tespiti ve çözümü açısından önümüzdeki süreçte de sürdürülmesini istedi.
Seçim sürecinde siyasilerin birbirlerinin eksiklerini görerek ifade etmelerinin halkı bilgilendirmek adına önemli olduğunu kaydeden Özyiğit, bu eleştirilerin daima siyasi nezaket içerisinde olması gerektiğini dile getirdi. Halkın, 7 Haziran sonrasını da değerlendirerek sandığa gideceğini belirten Özyiğit, seçim güvenliğine de değinerek, şunları söyledi:
“Çıkacak tabloya bakacağız ve tekrar halkın iradesinin tecellisi için hep birlikte gayret edeceğiz. Bir tane Mersin var, Mersin için çalışacağız. Seçim güvenliği, halkın iradesinin yansıması çok önemli. Sandıklarda kimsenin kafasında bir şüphe oluşmaması, sandığa girenin sandıktan çıkması çok önemli. Bu konuda el birliğiyle hepimiz hem görevlerimizi yapacağız hem o hassasiyeti göstereceğiz. Umut ediyorum ki, Mersin’de geçen seçimde olduğu gibi temiz bir seçim yaşanır. Mersin için işbirliği, el birliği, gönül birliği yapmak hepimizin görevi. Siyasi partilerin bu dönemde birbirlerini düşman gibi görmeyip, nezaket anlayışı içerisinde bunun bir demokratik yarış olduğunu halka aktardıkları durumda, bu tabana da bu şekilde yansıyacaktır. Dolayısıyla bu ziyaret o açından da çok kıymetlidir. Umut ederim ki kazanan Türkiye, kazanan Mersin olsun.”
Konuşmaların ardından ‘sürekli bakanı olan Mersin neden hala hak ettiği noktaya gelemedi?’ sorusunu yanıtlayan Elvan, “Tüm kesimler olarak bizim Mersin ili için tek bir hedefe odaklanmamız gerekiyor. Hangi siyasi partiden, hangi yaklaşım tarzından olursak olalım bunu yaptığımız zaman biz koşarak ilerleriz. Ama bunu yapmadığımız zaman bir taraftan bir şeyler yapmaya çalışırsanız, diğer taraftan o sağa sola çekilmeye çalışılırsa o zaman siz o hedefe ulaşmada zorlanırsınız. O nedenle ben özellikle sivil toplum kuruluşlarımızın, siyasi partilerimizin ve toplumun bütün kesimlerinin bir ortak hedef doğrultusunda birleşmesi ve ona odaklanmasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Ben umuyorum ve diliyorum ki 2 Kasım’dan itibaren bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz. Meselelerin üzerine birlikte gideceğiz, önümüze engeller çıktığında o engelleri birlikte aşacağız. Bizim hedefimiz tek olduktan sonra detaylarda çok boğulmayız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.