Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ertuğrul Günay, İzmir'in geciken yatırımlarını Bakan Lütfi Elvan’a sordu

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, aralarında yat limanı da bulunan İzmir’deki yatırımların neden geciktiğini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a sordu.Bakan Elvan'ın yazılı cevaplaması talebiyle TBMM...

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, aralarında yat limanı da bulunan İzmir’deki yatırımların neden geciktiğini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a sordu.
Bakan Elvan'ın yazılı cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sunan Bağımsız Milletvekili Günay, “İzmir ili sınırları içinde projesi/uygulaması devam eden 9 yat limanı ile ilgili gelişmeler hangi aşamadadır? 2011 Yılı Eylül ayında temeli atılan ve iki yıl içinde hizmete gireceği açıklanan Sabuncubeli Tüneli inşaatı neden gecikmiştir?” sonusunu yöneltti.

İzmir'in, sadece Ege Bölgesi için değil, bütün Türkiye için çok önemli bir gelişme merkezi olduğuna işaret eden Ertuğrul Günay, öneresinde,Tarım, ticaret, sanayi alanlarında taşıdığı önemin yanı sıra eşsiz doğal ve tarihi özellikleriyle turizm alanında da büyük potansiyele sahiptir.
Bu potansiyelin bütünüyle harekete geçirilmesi ve İzmir’in hem ülkeye, hem de dünyaya açılımının hızlanması için birçok alanla yeni planlamaya, proje ve uygulamaya ihtiyaç duyulmaktadır. T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, özellikle 2011 yılı sonundan itibaren doğrudan ya da bazı kamusal işbirlikleriyle İzmir’de birçok proje ve uygulamayı programına almış; bunların bir kısmının yatırım çalışmaları da başlamıştır. Ancak bu çalışmaların zamanında tamamlanması, hem yatırım ekonomisi açısından, hem de İzmir’in bir an önce bu yatırımların sonuçlarından yararlanmaya başlaması açısından önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Günay, bu kapsamda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a şunları sordu:
“2011 Yılı Eylül ayında temeli atılan ve iki yıl içinde hizmete gireceği açıklanan, İzmir Manisa ulaşımını kısaltacak ve kolaylaştıracak Sabuncubeli Tüneli inşaatı neden gecikmiştir? İnşaat halen ne durumdadır ve ne zaman ulaşıma açılması beklenmektedir?

Başlangıcından bu yana meslek odalarının ve yerel belediyenin itiraz ve davalarına konu olan Konak Tüneli hakkında açılmış davalarla ilgili son durum nedir? Davalarda ileri sürülen jeolojik ve çevresel araştırmaların proje aşamasında yapılmamış olmasının, İzmir gibi özel bir coğrafyada bir sorun oluşturması kaçınılmaz olduğuna göre, bu tür yatırımlarda önce bu işbirliklerinin yapılması daha doğru bir yöntem değil midir? Daha önce birkaç kez 2014, hatta 2013 sonunda açılacağı söylenen Konak Tüneli ne zaman hizmete girecektir?

İzmir ili sınırları içinde projesi/uygulaması devam eden 9 yat limanı ile ilgili gelişmeler hangi aşamadadır? Bu yat limanlarının hangisi, ne zaman hizmete girecektir?

İzmir Limanı taramasının acil ihtiyaç olduğu bilinmektedir. Halen draftı 9 metreye kadar düşmüş olan limana büyük tonajlı gemilerin yanaşması için derinliğin 15 metreye ulaşması gerekmektedir. Aciliyet taşıyan bu tarama işi ne zaman yapılacaktır?

2011 Yılında antik limanın denizle bağlantısının yapılacağı açıklanan ve bu proje kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca gerekli saha araştırmaları tamamlanan Efes Ören Yerinde, önceden yapılmış işbirliği gereğince suyun limana getirilmesi için Bakanlığınızca yapılmış bir proje var mıdır? Varsa bu projenin uygulanmasına ne zaman geçilecek ve tamamlanacaktır?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılmakta olan İzban Hattı’nın Tepeköy-Selçuk ne zaman tamamlanması öngörülmektedir?”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.