Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ertuğrul Günay, adaletin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, adaletin işleyişiyle ilgili sorunlarını yazılı soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na taşıdı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, adaletin işleyişiyle ilgili sorunlarını yazılı soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na taşıdı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren eski Kültür ve Turizm Bakanı Günay, son yıllarda Türkiye'de adaletin işleyişiyle ilgili sorunların yoğun olarak tartışıldığını ifade etti. Bu sorunların gerçekçi bir zeminde tartışılabilmesi için doğru bilgiye dayanmasının şart olduğunu vurgulayan Günay, Bakan Bozdağ'a şu soruları yöneltti:

- 1 Ocak 2004 tarihi itibariyle Türkiye'de tutuklu ve hükümlü sayısı nedir?

- 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle Türkiye'de tutuklu ve hükümlü sayısı nedir?

- 1 Ocak 2004 ve 1 Ocak 2014 tarihleri itibariyle eşine ve çocuklarına karşı şiddet kullanmak suçlarından tutuklu ve hükümlü olanların sayısı nedir? Yine aynı tarihler itibariyle kadınlara veya çocuklara karşı cinsel istismar suçlarından tutuklu ve hükümlü olanların sayısı nedir?

- Türkiye'de meslekleriyle ilgili suçlamalardan ötürü halen tutuklu ve hükümlü kaç basın mensubu vardır? Bu sayı 1 Ocak 2004 tarihinde nedir?

- Türkiye'de terör eylemleri nedeniyle halen tutuklu ve hükümlü olanların sayısı nedir? Bu sayı 1 Ocak 2004 tarihinde nedir?

- Türkiye'de halen görevde bulunan hakim ve savcı sayısı (ayrı ayrı) nedir? Bu sayılar 1 Ocak 2004 tarihinde nedir? 2004'ten bu yana yıllar itibariyle göreve alınan hakim ve savcı sayıları nedir?
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.