Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eroğlu: “Üç Hortum Kesildi Millete Hizmet Olarak Akmaya Başladı”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de faiz lobisi, ilaç lobisi ve ihale lobisinin hortumlarının AK Parti döneminde kesildiğini belirterek, “3 hortum kesildi, havuz dolmaya başladı ve bu havuzun suyu millete hizmet olarak akmaya...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de faiz lobisi, ilaç lobisi ve ihale lobisinin hortumlarının AK Parti döneminde kesildiğini belirterek, “3 hortum kesildi, havuz dolmaya başladı ve bu havuzun suyu millete hizmet olarak akmaya başladı” dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mersin’de toplam bedeli 280 milyon lira olan 10 tesisin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Başbakan Yardımcısı Elvan ile Bakan Eroğlu, Cumhuriyet meydanında düzenlenen törende, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Mersin’de inşa edilecek 280 milyon lira yatırım bedelli 9 tesisin temelini attı. Elvan ve Eroğlu, ayrıca DKMP Genel Müdürlüğü tarafından hizmete alınacak 1 tesisin de açılışını gerçekleştirdi.
“MERSİN’E HEYBEMİZ DOLU GELDİK”
Temel atma ve açılış öncesinde bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, gerçekleştirecekleri yatırımla Mersin’i çiçek gibi yapacaklarını söyledi. Hükümetin vatandaş için ne gerekiyorsa yaptığını vurgulayan Eroğlu, 1 Kasım seçimlerinden önce Başbakan Davutoğlu’nun söz verdiği vaatlerin yüzde 100’ünü 3 ay içinde gerçekleştirdiklerini belirtti.
Mersin’de yapacakları yatırımla toplam maliyeti 280 milyon lira olan 10 tesisin temelini atıp açılışını gerçekleştireceklerini ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:
“Gelirken heybemiz dolu geldik. Getirdiğimiz müjdeler var. Daha önce verdiğimiz 58 müjdeye, bugün 37 müjde daha ekliyoruz. Böylece 95 müjdeyle Mersin’i ihya edeceğiz. Mersin çiçek gibi olacak. Bunun sözünü veriyoruz. Sulama, barajlar, göletler, ormancılık faaliyetleri, dere ıslahı, meteoroloji çalışmaları ve milli parklarla ilgili çalışmaların hepsini gerçekleştireceğiz. Bunların toplam yatırım bedeli 2,46 milyar lira. Hayırlı olsun.”
Türkiye genelinde 5 bin köy ve mahalleye 5 bin gelir getirici orman kuracakları bilgisini veren Eroğlu, AK Parti hükümetlerinden önce Mersin’in yatırımlarda unutulmuş bir il olduğunu, ancak kendi dönemlerinde bugüne kadar Mersin’e toplam 16 milyar liralık yatırım yaptıklarını dile getirdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2,5 milyar TL ile Mersin’e en çok yatırım yapan bakanlıklar arasında yer aldığını kaydeden Eroğlu, bunun yeterli olmadığını, Akdeniz Gelişim Projesi ile aralarında Mersin’in de bulunduğu illere 2019 sonuna kadar 37 milyar TL’lik 3 bin 724 tesis yapacaklarını bildirdi.
“FAİZ LOBİSİ, İLAÇ LOBİSİ VE İHALE LOBİSİNİN HORTUMLARI KESİLDİ, ŞİMDİ MİLLETE HİZMET OLARAK AKMAYA BAŞLADI”
Sağlıktan eğitime birçok alanda çok büyük yatırım yaptıklarına işaret eden Eroğlu, şunları söyledi: "Peki, bütün bu para nereden geliyor, bu kadar yatırım nasıl yapılıyor? Bu gayet kolay, 3 hortum kesildi, bunlar artık millete hizmet olarak akmaya başladı. Birincisi, AK Parti hükümetinden önce faiz lobisinin hortumu vardı. Sizlerin alın terinizle kazanıp yatırdığınız vergilerin yüzde 86’sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyor idi. Size bir şey kalmıyordu. Hastane, baraj, gölet yapamıyorduk. Ama hortumlar kesildi, şimdi millete hizmet olarak akıyor. Ayrıca ilaç lobisinin hortumları vardı. Hatırlayın, 2003 yılından önce bir antibiyotik kaç liraydı, şimdi kaç lira. O zaman 63 milyona, yani şimdiki parayla 63 liraya aldığımız ilaç şimdi 9 lira. Peki, bu parayı kim ödüyordu? İşte lobisinin hortumu kesildi. Bir de ihale lobisinin hortumu vardı. Eskiden 30 metre yükseklikteki bir gölet, sulaması hariç 22 yılda 45 trilyona bitiyordu, yani 45 milyon TL. Şimdi aynı göleti biz 18 ayda 4,5 milyon TL’ye sulamasıyla birlikte bitiriyoruz. İşte artık hortumlar kesilince havuz dolmaya başladı, artık bu havuzun suyu da millete hizmet olarak akmaya başladı. İnşallah bu hizmetler artarak devam edecek.”
“VAATLERİMİZİN TAMAMINI GERÇEKLEŞTİRDİK”
Başbakan Yardımcısı Elvan da konuşmasında Mersin’e yapacakları yatırımları anlattı. Mersin’de nereye giderlerse gitsin halkın yol ve gölet olmak üzere iki isteği olduğunu dile getiren Elvan, Bakan Eroğlu önderliğinde 2019 sonuna kadar Mersin’e 33 gölet inşa edeceklerini kaydetti.
Tarımsal alanların sulanmasının Mersin için son derece önemli olduğunu vurgulayan Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğü’nün bu çerçevede yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Bakanlığın, Toros dağlarında yaşayan Yörüklerin ekonomik durumlarının daha iyileştirilmesi için de çok yoğun bir çaba içinde olduğunu dile getiren Elvan, bu çerçevede gelir getirici türlerin dikimi, bal ormanları tesisi yapılacağını anlattı. "1 Kasım seçimleri öncesi ağzımızdan ne çıkmışsa, neyin sözünü vermişsek bunu gerçekleştireceğiz" diyen Elvan, Mersin için, Türkiye için gerçekleştireceklerini söyledi.
“TERÖR ÖRGÜTÜNÜ TAMAMIYLA YOK EDECEĞİZ TEK BİR KİŞİ DAHİ KALMAYACAK”
Türkiye’nin halen büyümeye, kalkınmaya, gelişmeye ve istikrar adası olmaya devam ettiğini anlatan Elvan, çevresindeki ülkeler küçülürken, Avrupa’da büyüme durmuşken, Türkiye’nin 2015’te yüzde 4 büyüdüğünün ve büyümeye devam ettiğinin altını çizdi. Elvan, milletin yanında olduklarını belirterek şunları söyledi: ’Bizim en önemli farkımız şu; biz her zaman milletimizin sesi olduk. Biz bu başarıları elde etmişsek, sizin bize vermiş olduğunuz o güçlü destek sayesinde oldu. Türkiye, bundan sonraki süreçte büyümeye ve güçlenmeye devam edecek. Ülkemizin önünü kesmeye çalışanlara, Türkiye’nin büyümesinden, gelişmesinden rahatsız olanlara karşı da en güzel cevabı vermeye devam edeceğiz. Terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bölücü terör örgütüne karşı, o teröristlere karşı, tamamıyla ortadan kaldırıncaya kadar o kararlılığımız devam edecek ve inşallah özellikle başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere sıkıntı içerisinde olan, vatandaşımız üzerinde baskı oluşturmaya çalışan o terör örgütünü tamamıyla yok edeceğiz. Tek bir kişi dahi kalmayacak. Bundan emin olun, bu konuda en ufak tereddüdünüz olmasın. Mücadelemiz devam edecek. Bir taraftan terörle mücadeleye devam ederken, diğer taraftan da reformları yapmaya başladık. ‘Etrafımız ateş çemberi, terörle mücadele ediyoruz, bu reformlar da bir süre beklesin’ demedik. Reformlarımızı yapmaya başladık ve devam ediyoruz. Üç aylık program kapsamında bugün itibariyle reformları gerçekleştirme oranımız yüzde 70’e ulaştı. Yoğun bir şekilde gece-gündüz çalışıyoruz.”
Konuşmaların ardından Pamukluk Barajı Sulaması ve Pamukluk Barajı Sulama İletim Kanalı ve Tesislerinin bitiş tarihlerini de Eylül 2017 ve Ağustos 2017 belirleyen Elvan ve Eroğlu, yüklenici firmaların temsilcileriyle halkın önünde sözleşme imzaladı. Sonra Mersin’de gelir getirici tür dağıtımını da kurayla gerçekleştiren Elvan ve Eroğlu, Pamukluk Barajı Sulama Tesisine canlı yayınla bağlanarak, toplam 9 tesisin temelini atıp, bir tesisin de açılışını gerçekleştirdi.
Tören sonunda, alanda bulunan vatandaşlara 3 bin 600 fidan dağıtıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.