Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eroğlu: “Bundan sonra darbe girişimini hayal bile edemeyecekler"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bundan sonra darbe girişimini hayal bile edemeyecekler. Çünkü artık kahraman Türk milleti var. Bu bayrak düşmez, millet asla eğilmez" dedi.Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bundan sonra darbe girişimini hayal bile edemeyecekler. Çünkü artık kahraman Türk milleti var. Bu bayrak düşmez, millet asla eğilmez" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Tokat 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde yatırım bedeli 165 milyon TL’yi bulan 18 yatırımın temelini atarak, DSİ’ye ait 3 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Bakan Eroğlu, hükümet olarak terörü bitirmeye kararlı olduklarını ifade ederek, "Bundan sonra darbe girişimini hayal bile edemeyecekler. Çünkü artık kahraman Türk milleti var. Bu bayrak düşmez millet asla eğilmez. Türkiye dünyanın en stratejik noktasında bu coğrafyada pek çok ülkenin gözü var. Biz sadece terör örgütleri ile mücadele etmiyoruz. Onları maşa olarak kullanan bazı devletlerle de mücadele ettiğimizi bilmenizde fayda var. Ama Allah’ın izni ile kahraman ordumuz, emniyet teşkilatımız bu terörün üstesinden gelecektir. Bundan hiç tereddüdünüz olmasın” diye konuştu.
"2071 yılında Malazgirt Zaferi’nin bininci yılında ben yürekten inanıyorum Türkiye küresel bir güç olacak"
En son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadelelerinin devam edeceğini ifade eden Bakan Eroğlu, “Şanlı bayrağımız ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır, minarelerden ezanlar ilelebet okunacaktır. Bunun için Cumhurbaşkanımız 3 tane büyük hedef gösterdi. Birinci büyük hedef Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını 2023 yılında kutlayacağız. O zaman Türkiye’yi dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına taşıyacağız. Gençler 2053’te İstanbul’un fethinin 600. yılını kutlayacak. O zaman bu bayrak zirvelere taşınacak. 2071 yılında Malazgirt Zaferi’nin bininci yılını kutladıkları zaman ben şuna yürekten inanıyorum Türkiye küresel bir güç olacak. Bunu tarihe not düşsün diye söylüyorum. Önünde de hiç kimse duramayacaktır” şeklinde konuştu.
Tokat’a müjdelerle geldiğini ifade eden Bakan Eroğlu, 16 adedi Devlet Su İşleri (DSİ), 1 adedi Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ile 1 adedi Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapımı planlanan 18 adet yatırımın temelini atarak, DSİ’ye ait 3 tesisin açılışını yapacaklarını ifade etti. Eroğlu, “Buraya 32 müjde ile geldik, 175 milyon TL. Daha önceki gelişimde de 235 milyon TL’lik 67 müjde vermiştik. Toplarsak 18 ayda 99 tane müjde vermişiz. Bunların toplamı 410 milyon TL. 18 ayda 67 müjdenin 65’i bitti. İki tane kaldı. Birisi Turhal Barajı, onun süresi var, 2017 yılı sonunda suyu tutun diye talimat verdik. Hatta arkadaşlara gerekirse gecede çalışın dedik. Çünkü zamanla yarışmak mecburiyetindeyiz. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu çok güçlü olmaktan geçiyor” açıklamasını yaptı.
Bakan Eroğlu’nun konuşmasının ardından Zile ilçesinde Dereboğazı İçme Suyu Barajı’nın temel atma töreni için sinevizyon aracılığı ile canlı bağlantı yapıldı. Vali Yardımcısı Bülent Karacan ve Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel canlı bağlantı ile tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi. Canlı bağlantıya katılan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel’in “Hatırlar mısınız bundan 3 yıl önce gelmiştim, ilçemizde 250 kuyudan sular çekilmişti. ’Sayın Bakanım yetişin Zile oldu Kerbela, bana Yezid diyorlar. Beni kurtarın’ demiştim. Çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.
Bakan Eroğlu’nun “Başkanımı da kurtardık” şeklinde cevap verdiği diyalog törene katılanları gülümsetti. Törende DSİ Genel Müdür V. Murat Acu, Tokat Valisi Cevdet Can ve AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt da birer konuşma yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.