Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan’dan Mimarlar Odasına Tepki: “Senin İşin Yapmak Mı Yıkmak Mı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm projelerini yargıya taşıyan Mimarlar Odası’na tepki göstererek, “Nerede kentsel dönüşüm ile adım atacaksınız bu malum oda hemen işi yargıya götürür. Senin işin ne yapmak mı...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm projelerini yargıya taşıyan Mimarlar Odası’na tepki göstererek, “Nerede kentsel dönüşüm ile adım atacaksınız bu malum oda hemen işi yargıya götürür. Senin işin ne yapmak mı yıkmak mı? Netice alıyor mu almıyor ama bize süre kaybettiriyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’na katıldı.
Konuşmasında Kentsel dönüşüm projelerine karşı çıkan Mimarlar Odası’na tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakıyorsun oda. İşi gücü nerede kentsel dönüşüm ile adım atacaksınız bu malum oda hemen işi yargıya götürür. Senin işin ne yapmak mı yıkmak mı? Senin işin bu şehri daha güzel hale getirmeni alt yapısına katkıda bulunmaktı. Netice alıyor mu almıyor ama bize süre kaybettiriyor. Biz sıçramak hızla mesafe almak durumundayız. Bu şehir dünyanın en güzellerinden biri. Aynı şekilde kafa aynı ya bölücü terör örgütü Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çeşitli ilçelerimizde Temmuz ayından bu yana ahlak dışı yöntemlerle vatandaşları mağdur ediyor. Bölgedeki belediyeler de halka hizmet için kullanması gereken araçları teröristlerin emrine vererek bu zulme destek oluyor. Çukurlar, kanallar. Bunlar atık su kanalları değil, içme suyu kanalları değil, bunlar doğalgaz hatlarının döşendiği kanallar değil, elektrik şebekesi için değil. Buraya güvenlik güçleri girmesin diye açılan kanallar. Kazılan çukurlara döşenen bombalar yüzünden bölgede ciddi bir tahribat ortaya çıktı. Güvenlik güçlerimiz teröristleri birer birer etkisiz hale getiriyor. İlçelerimizin harap halde kalmasına rıza gösteremezdik” diye konuştu.
“SİYASET FEZLEKELERİN ÖNÜNDE BARİYER OLUŞTURMAMALI”
Erdoğan salonu dolduran gençlerin “Mecliste terörist istemiyoruz” sloganları üzerine ise şunları söyledi:
“Onun için dokunulmazlıkların kaldırılmasını gündeme getiriyoruz. Dokunulmazlıkların kaldırılması deyince ‘milletvekillerine dokunulmazlık kalksın’ gibi bir şey anlıyorlar. İşin aslı bu değil. Kimin fezlekesi varsa o fezleke ile ilgili sürecin yargıya taşınması anlamında. Suçun varsa yargılanacaksın kardeşim. Ben senin milletvekilliğinin bitmesini nasıl beklerim. Bu kadar olaylar olacak sen terör örgütüne silah taşıyacaksın arabanla, tabutlarla. Hani ‘dokunulmazlıklar kalksın’ diyordun şimdi ne oldu. Ana muhalefet şu anda ipe un seriyor. Niye seriyorsunuz. 550 fezleke var. Herhalde burası parlamento fezlekeleri takip bürosu değil. Biran önce bu işin hallolması gerekir. Hallolduktan sonra suçlu olan bedelini öder. Siyaset bana göre bu fezlekelerin önünde bariyer oluşturmamalı, bu işin önü açmalıdır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.