Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan'dan Hatay’ın anavatana katılma mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hatay’ın anavatana katılmasının yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayınladı. Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bu yana, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesini şiar edindiğini, bu...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hatay’ın anavatana katılmasının yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayınladı.

Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bu yana, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesini şiar edindiğini, bu anlayışla siyasi ve diplomatik alanda bir çok başarıya imza attığını belirterek Hatay’ın anavatana katılmasının da bu çerçevede elde edilmiş başarıların en önemlilerinden olduğunu kaydetti.

Erdoğan devamında, şunları dile getirdi: “Bağımsız Hatay Parlamentosu’nun, Hataylıların güçlü iradesini ortaya koyan, anavatanla bütünleşme doğrultusundaki kararı, ülkemizin uluslararası camiadaki saygınlığını ve etkinliğini artıran, komşularla ilişkilerin güçlendirmesini sağlayan bir karar olmuştur. Kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan, farklı kültürlerin ve dinlerin barış içinde bir arada yaşadığı, kardeşlik ve hoşgörü merkezi Hatay’ın anavatana katılması, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, genç Türkiye Cumhuriyeti’ne güç veren bir adım olmuştur. Bu düşüncelerle, Hatay’ın anavatanla kucaklaşmasının yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen olmak üzere bu milli dava uğruna çaba harcayan herkesi rahmetle yad ediyor; Hataylıları ve bütün vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.