Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan'dan G20 sonrası önemli açıklamalar

G20 zirvesi için Çin'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın toplantısı düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan'dan G20 sonrası önemli açıklamalar
Çin'de gerçekleştirilen G20 zirvesinde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle;

"Toplantı boyunca her fırsatta gelişmiş ülkelerin gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkeleri de gözeten bir kalkınma anlayışı ile hareket etmeleri gerektiğinin altını çizdik. Zirvede G20 liderleri olarak sürdürülebilir kalkınma için 2030 gündemine ilişkin bir eylem planını kabul ettik.

Bu çalışmaya G20’inn öncülük etmesini önemli buluyoruz. Üzerinde durduğumuz bir diğer husus küresel ticaretteki büyümenin güçlendirilmesidir. Bu anlayışla tüm ülkelerin birlikte hareket ederek küresel ticaretteki durgunluğu aşmanın çarelerini aramalarında büyük önem görüyoruz.

Mülteci sorunu konusunda maalesef iyi bir sınav verilemedi, hala da verilemiyor. Topraklarında 3 milyon Suriyeli ve Iraklı’yı barındıran bir ülke olarak Türkiye konunun muhataplarından biridir. Bizim şu ana kadar yaptığımız harcama 12 milyar doların üzerindedir. STK'ların yaptıkları harcamaları da göz önüne aldığımızda 25 milyar doları aşmaktadır.

'GÜVENLİ BÖLGE KONUSUNDA SOMUT ADIM ATILMADI'

95 km uzunluğunda 40 km kuzeyden güneye olmak üzere bir güvenli bölge oluşturarak mültecileri burada iskan edebiliriz diye ısrarla söyledik. Şimdi bu zirvede de bu konuyu açtık. Sadece o güvenli bölgede değil Türkiye’de değişik vilayetlerde bulunan mültecilerin iskanıyla ilgili çalışmaları yapmak üzere de çalışmalarımız devam ediyor. Prensipte kimsenin karşı çıkmadığı bu konuyla ilgili hayata geçirilmesi hususunda kimse somut bir adım atmamıştır.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.