Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan'dan başörtülü vekil yorumu

Başbakan Erdoğan, başörtülü milletvekilleri ilgili "Milletin verdiği izni kimsenin engellemeye hakkı yoktur. CHP’nin buna gücü de yok" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Erdoğan'dan başörtülü vekil yorumu


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtülü milletvekillerinin dün Meclis Genel Kurulu'na katılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

"Parlamento'da destek veren gurp ve milletvekillerine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum" diyen Başbakan, "Tabii ki bu atmosferi tarihi bir atmosfer olarak, demokratikleşme sürecinin önemli bir adımı olarak görüyorum. Parlamento hemen hemen hiçbir zaman göremediği, yaşayamadığı bir olgunluk içinde bu süreci değerlendirdi" dedi.

 

Başbakan Erdoğan, CHP'nin tavrı ile ilgili soru üzerine şunları söyledi:

 

"Hepiniz bunu izlediniz, ben bu konuda hiç yorum yapmayayım. Milletimiz bunun yorumunu en güzel şekilde yapıyor. Orada 3 siyasi parti olumlu tavrı gösterdi. CHP tarihten gelen tavrını devam ettiriyor. İçlerinde olumlu yaklaşanlar da var. Ama biz neticeye bakıyoruz.

 

Milletin verdiği izni kimsenin engellemeye hak ve selahiyeti yoktur. CHP'nin böyle bir ne gücü ne kudreti yoktur. Çünkü milletin talebi budur. Milletin talebi de bu Parlamento'da gerçekleşmiştir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.