Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Yol geçecekse camiyi de yıkarız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan: Yol geçecekse camiyi de yıkarız

Erdoğan: Yol geçecekse camiyi de yıkarız

Üçüncü köprü yapımı nedeniyle ağaçların kesilecek olmasına tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Biz ammeye hizmet veriyoruz, bireye değil. Yol uğruna her şey feda edilir. Yolun geçeceği yerde cami bile olsa yıkar, başka yerde yaparız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yapıyor.

 

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

 

"Türk pilotların serbest bırakılması için çalışmaları gizli yürütmek gerekiyordu. Yapılan açıklamalar zaman zaman işimizi zorlaştırdı. İlgili tüm kurumlara hassas ve başarıları çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Lübnan, Katar devletine ayrıca şükranlarımızı sunuyorum. Pilotlarımıza, ailelerine ve THY geçmiş olsun diliyorum.

 

Böyle üzücü olaylar yaşanmaması için tedbirler artırıldı. Büyük devlet olmanın nimetleri olduğu kadar külfetleri de var. Külfetten korkanlar nimete kavuşamazlar.

 

Bu bölgede güçlü Türkiye istemeyen, bunu hazmedemeyen, içine sindiremeyen her yola başlayan odaklar var. Türkiye’nin büyümesini engellemek için içeride oldu kadar dışarıda odaklar var. Türkiye’ye kasteden terörü besleyen, kollayan odaklara karşı da hukuk içinde çok yoğun mücadele veriyoruz. Türkiye üzerinde ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Buna müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz.

 

Türkiye bu kampanyalara boyun edecek, rotasını değiştirecek bir ülke değildir. Adaletten başka gayemiz yok.

 

Birileri çıkıp da 'İmralı’ya kim gider kim gitmez. Bunun kararı hükümete aittir. İstediğini gönderir, istediğini göndermez. Kimsenin rota çizme yetkisi yoktur. Yeri gelir gönderir, yeri gelir göndermez. Herkes haddini bilecek.

 

'BİR VARİL PETROL İÇİN KARDEŞİMİZİ SATMAYIZ'

Kalbimizin bir yarısı bayram coşkusunu yaşarken, bir yarısı bölgemizde akan kanın hüznünü yaşıyordu. Biz bir varil petrol için kardeşini satacak, arkadan hançerleyecek bir millet değiliz. Bu böyle biline. Dostumuza dost oluruz, bize düşmanlık taslayana gerekeni yaparız. Bölgedeki ülkeler sizim dostluğumuzdan emin olsun, her şart hakkında hak, adalet ve barışı savunacağımız bilsin.

 

'ESKİ TÜRKİYE DEĞİLİZ'

Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye’nin söyleyecek sözü var. Türkiye kimi iktidarlar döneminde sözüne saklamış olabilir. Ama bugün Türkiye söyleyecek sözü olan bir ülke konumuna yükseldi. Biz hesabımızı önce Allah'a sonra millete veririz. Kimsenin karanlık senaryoları karşısında boynumuzu eğmeyiz.

 

'AB KENDİ RAPORUNU YAZMALI'

AB İlerleme Raporu’ndaki eleştirileri not ettik. Doğru olmayan değerlendirmeler içerse de geneli itibarıyla reform kararlığını teyit ediyor. Bu Türkiye’ye karne değildir. Hükümetimize karne verecek tek merci milletimizdir. AB’nin tek derdi Türkiye’ye ilerleme raporu mu hazırlamaktır? Siz Suriye’yle ilgili duyarsız kalamazsınız. AB katliam karşısında halen tavır alamadı. Mısır’daki darbeye darbe deme cesaretini göstermemiştir. AB’nin kendi öz eleştirisi yapmasını, kendi ilerleme raporumu yazmasını samimiyetle bekliyorum.

 

'MARMARAY RAHATLATACAK'

150 yıllık bir hayaldi, Marmaray tamamlandı. Salı günü muhteşem bir törenle açılışını yapacağız. İstanbul’daki banliyö ve metro sistemlerini entegre ederek farklı bir adım atıyoruz. İstanbulumuza çok ciddi bir rahatlama getirecek.

 

'YOLUN GEÇECEĞİ YERDEKİ CAMİYİ BİLE YIKARIZ'

Üçüncü köprü yapımına karşı çıkan birileri çıkıyor yok şu kadar ağaç kesiliyor, bu kadar ağaç kesiliyor. Biz ammeye hizmet veriyoruz, bireye değil. Ammeye, kamuya hizmet veriyoruz. Tüm insanlık bu köprüden geçecek. Dünyaya sizin gözünüz kör, haberiniz yok. Yol uğruna her şey feda edilir. Yolun geçeceği yerde cami bile olsa yıkar, başka yerde yaparız.

 

'MODERN EŞKİYALAR VAR'

Birileri ön kesiyor diye biz duramayız. Kimlerin ön kestiği bellidir. Geçmişte bu işi eşkiyalar yapardı. Şimdi de modern eşkiyalar var. Kararlıyız, adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.

 

Bu yıl 24 milyon turis ülkemizi ziyaret etti. Türkiye turizm gelirlerini artıran üçüncü ülke oldu.

 

Demokratikleşme Paketi'yle ilgili gerekli yasal düzenlemeleri süratle Meclis'e göndereceğiz. ilgili kurumların görüşünü alır ama nihai kararı biz veririz. Biz yetkimizi gayet iyi biliyoruz, bu yetkimizi hukuku içinde en ideal bir şekilde kullanma gayreti içerisindeyiz.

 

MİT Müsteşarımızla uğraşıyorlar. Biz memnun olduğumuz bürokratımıza sonuna kadar sahip çıkarız. Onun icazetini de birilerinden almayız. TSK'yla da uğraşanlar var. Genelkurmay Başkanı ilgilenmiyor diyorlar, ilgilenmediğini nereden biliyorsunuz. Bunun muhatabı benim. Genelkurmay Başkanımızla her hafta tüm durumları görüşür, atılması gereken adımları atarız. Kimse kimseyi zan altına alma gayretine girmesin, buna hakları yok.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.