Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan yemin ederek göreve başladı

Halkın oylarıyla 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, yemin etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2014 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2014 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan yemin ederek göreve başladı
 Halkın oylarıyla 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, yemin etti.

Yemin törenine CHP katılmadı. Erdoğan'ın yemin töreni için bugün TBMM’de ses sistemi yenilendi, salon ve bina dış cephe taşları temizlendi. Erdoğan'ı Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı karşıladı. Meclis'te Muhafız Alayı Tören Taburu Tören Kıtası'nı selamladı. Erdoğan daha sonra Genel Kurul'a geçecek.

CEMİL ÇİÇEK YOKLAMA YAPIYOR

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in çağrısıyla saat toplanan Genel Kurul'da önce yoklama yaptı. Çiçek, çağrı yazısının ardından gündem hakkında kısa bir konuşmayla bilgi verdi. CHP'lilerin usul tartışması açmak istedi.TBMM Başkanı tartışmaya izin vermeyince CHP'liler Genel Kurul salonunu terk etti.

MİLLETVEKİLLERİ AYAKTA KARŞILADI

 Erdoğan, salona girdiğinde milletvekilleri tarafından ayakta karşıladı.  Çiçek, kürsüden Erdoğan'a 12'nci Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağı verdi.

 

İŞTE CUMHURBAŞKANLIĞI YEMİNİ

 

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurul kürsüsünden şu yemini okudu  "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim."

Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstiklal Marşı'nı seslendirecek. Ankara'da ve Ordu merkezlerinde 101 pare top atışı gerçekleştirilecek. Erdoğan ailesi ise yemin törenini Cumhurbaşkanı için ayrılan locadan izleyecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.