Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan sert çıktı: Kimmiş bunlar ya!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu bir basamak kırıp, yatırım yapılabilir seviyenin altına çekmesiyle ilgili olarak konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan sert çıktı: Kimmiş bunlar ya!
Erdoğan, “27 çeyrek biz hep büyüdük. Darbe girişimi sonrası birileri yine kriz beklentisine girmişti ama hayal kırıklığına uğradılar. Siyasi saiklerle hareket ettiklerini bildiğimi kredi derecelendirme kuruluşları devreye girdi. Ben kredi derecelendirme kuruluşlarını çok severim. Onlar da beni sever. Bir CEO’ya ABD’de bunlar sipariş üzerine not verirler dedim. Sanki benden intikam alırcasına ülkeye geldik hop notumuzu düşürdüler. Notumuzu düşürdüler de ne oldu? Hazine hemen bir piyasa yaptı dışarıdan içeriden büyük bir ilgi alaka hazinenin kağıtlarına oldu. Batmış bitmiş bir ülkeye bir anda 4 kat büyüme de bir derece vermeye kalkıyorlar. Türkiye gibi kendi ayakları üzerinde duran bir ülkeye durağan diyorlar bu sefer durağan bile demediler düşürdüler. Ya istediğiniz kadar düşürün Türkiye’nin gerçeği bu değil. Türkiye büyümeye kalkınmaya devam ediyor. Bunların cebine üç beş kuruş ekstra para koy istediğin notu al. Bunlar böyle alışıyor. Talimatları nereden aldıklarını da biliyoruz.

Ah ah keşke şu ülkede siyaset birlik beraberlik içinde olsa da aynı hedefe beraber yüklense. Kimmiş bunlar ya. Gerçek bu. Ben bunu sanayicilerimize tüccarlarımıza da söylüyorum. Siz de haykırın be… Dimdik durun be. Her şeyden önce siz Türksünüz Türk. Türkiye Cumhuriyeti’nin evladısınız.

Bunların işi, çobana hakaret olmasın da, yalancı çobanın hikayesine döndü” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.