Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Rusya’yı rahatsız eden, Türkiye gerçeği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Rusya’nın ülkemize gösterdiği sert reaksiyonun sebebi Tükiye’nin büyümesidir' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan: Rusya’yı rahatsız eden, Türkiye gerçeği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kepez ilçesi Turgut Özal Spor Salonu yanındaki 41 tesisin toplu açılış törenine katıldı. Ay yıldızlı bayraklarla donatılan alana kurulan platforma saat 15.15’te birlikte çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu kalabalığı selamladı ve ardından protokol alanına geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi emine Erdoğan’a; Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’nun yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali, Yıldırım, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

"ANTALYA’NIN HER KÖŞESİ TÜRKİYE’NİN GÖZ BEBEĞİDİR"

Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, büyük eserler kazandırmaktan onur duyduklarını belirterek, Antalya’nın bir kez daha da Türkiye ve dünya gündeminde olduğunu söyledi. Türkiye’nin her yerine büyük eserler kazandırdıklarına değinen Başbakan Davutoğlu, “Antalya bizi her zaman yüreğine bastı, bizde onları gönlümüze bastık. Antalya’nın her köşesi Türkiye’nin gözbebeğidir. Bereketli yaylalarına yiğitlerine bacılarıma selam olsun. Bu topraklara ruh ve mana veren büyüklerimizi minnetle yad ediyoruz. Siz bize söz verdiniz, biz size söz verdik. Antalya’ya hizmet sözü verdik. 1 Kasım zaferine en güçlü katkı yapan illerden biri Antalya oldu. Bu kazandırdığımız eserleri açıyoruz. Biz Toros çocuğu olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Dün Körfez geçişi için son tabliyeyi koyduk. Osman Gazi Köprüsü’nü duyurduk. İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet ile Bursalı Osman Gazi birleşmiş oldu. Cumhurbaşkanımızın 28 kere geldiği Antalya’yı yalnız bırakmayacağız. Buradan Konya’ya geçeceğiz. Ankara’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin ardından akşam Gaziantep’e geçeceğiz” diye konutlu.

Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu: “Başkaları Ankara’dan dışarı çıkamazken, başkaları kumpastan,tuzaktan, iftiradan, hakaretten medet umarken, biz sizlerle yeni Türkiye’yi imar ve inşa ediyoruz. Yollar, köprü, havalimanı, okul, üniversiteler yapıyoruz. Antalyalıların huzurunda söz veriyoruz, başlattığınız bütün hizmetleri bütün yatırımları büyük bir kararlılıkla hizmete geçiriyoruz. Temel attığımız hiçbir yatırım yarım bırakılmayacaktır. Millete hizmet yolunda yolumuza devam edeceğiz. Biz hamaset değil iş üretiyoruz, eser üretiyoruz. Bizi al bayraklarla on bilerce al bayrakla 1 Kasımda destekleyen Antalya’nın yine huzurundayız. Siyaseti laftan, hakaretten,iftiradan ibaret görmüyoruz hayata vatandaşa dokunuyoruz. Varsın başkaları muhalefet partileri Ankara’ya mahkum, kurultay oyunlarıyla kimin kime çelme takacağı ile meşgul olsun. Varsın muhalefet liderleri ne şekilde birbirleri ile mücadele edeceğinin hesabını yapsınlar. Bazıları bu kutlu yürüyüşü zaafa uğrayacağı günü beklesinler,varsın başkaları parti içi kavgaları itirafları siyaset zannetsinler. Varsın medya üzerinden siyaseti dizayn etmek münafık tipler AK Parti’nin parti içi tartışmalarla tökezlemesini beklesinler. Bütün fitnecilerin, beklentilerini kursaklarında bırakacak aşkla imanla milletin huzurundayız. Antalya ile milletle birlikte olacağız” dedi.

"TOROSLAR EĞİLİR Mİ ?"

Başbakan kendisine sevgi gösterisinde bulunan gençlere, "Toroslar eğilir mi?" diye sordu ve konuşmasına şöyle devam etti: “Torosların bağrından çıkan kardeşiniz eğilir mi. Hiçbir gücün karşısında bu başlar eğilmemiştir, eğilmeyecektir. Davos’ta eğilmeyen bu başlar dünyanın her yerinde al bayrağı dalgalandıran bu başlar Allahın huzuru hariç hiçbir yerde eğilmeyecektir. Makam ve mevki için siyaset yapmıyoruz. Bizim yüreğimizde büyük Türkiye davası var. Ülkemize aşkla muhabbetle bağlıyız. 841 milyonluk yatırım bedeli olan eserleri hizmete açıyoruz. Beş ayda dünya rekoru ile raylı sistem tamamlandı. Bu ancak AK Parti kadrolarının farkıdır. Türel’den önceki belediye başkanı, 5 yılda 271 milyonluk yatırım yaparken, bizim belediyemiz tek açılışta 286 milyonluk yatım yapar. Aradaki fark bu. AK Parti kadroların yüreğimizin son ayılına kadar çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinde verdikleri vaatleri 3 ayda yüzde 100 tamamladıklarının altını çizdi. Muhalefet yalan ve iftira ile meşgulken biz milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmenin çabası içindeyiz. 5 sağlık tesisine devam ediyoruz. 1000 yataklı hastane yapım aşamasında. Barajların yapımına ve sulama sistemlerinin yapımına devam edilecek. Taşkın koruma kontrolleri sağlanacak. Bölünmüş yollar çalması devam edecek. Ben ne kadar Konya milletvekiliysem o kadar da Antalyalıyım.

ERDOĞAN: "YATIRIMLARIN BEDELİ 841 MİLYON LİRA"

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye geldi. Erdoğan ise açılışı yapılan hizmetlere değinerek, "Burada, 841 milyon lira yatırım bedeli olan birçok eseri hizmete açıyoruz. Raylı sistem bu yatırımların başında geliyor. Bundan önceki belediyelerin gerçekleştiremediği 311 milyon liralık raylı sistem hattının 2. aşamasının açılışını bugün yapıyoruz. Şehir merkezi, havaalanı ve EXPO arasında hizmet verecek raylı sistem rekor sürede tamamlandı. Bir ay sonra hizmet vermeye başlayacak, biz bugün test edeceğiz" diye konuştu. Erdoğan’ın hedefinde de muhalefet vardı. Cumhurbaşkanı, "Bizim başarılarımızın ulaştığı yerlere bunların hayalleri ulaşamaz" dedi.

"RUSYA’NIN REAKSİYONUNUN SEBEBİ…"

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olan ülkelerden birinin de Rusya olduğunu kaydederek, "Türkiye’nin ekonomik ve siyasi ölçekleri büyüdü, genişledi. Ülkemize tatile gelen ve ülkemizden giden gıdaları kullanan Rus vatandaşları, kendi ülkelerinin hoyratça siyasetinin mağduru oldular. Rusya’nın ülkemize gösterdiği sert reaksiyonun sebebi Tükiye’nin büyümesidir" dedi.

"OLİMPİYATLARI DA ALACAĞIZ"

"Türkiye Allah’ın izniyle er geç olimpiyatları da alacak, dünya EXPO’sunu da alacak" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün olmazsa yarın, ama mutlaka. Bu konuda karşılaştığımız engellerin asıl sebeplerini gayet iyi biliyoruz. Bu sebepler siyasidir, yeterlilik değildir" ifadelerini kullandı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.