Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Rusya dostunu kaybederse çok şey kaybeder

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesine ilişkin olarak, "Bunu kabellenmek Türkiye'ye yakışmaz. Rusya dostunu kaybederse çok şey kaybeder. Bize yapılan saldırı NATO'ya yapılmış demektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2015 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2015 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan: Rusya dostunu kaybederse çok şey kaybeder

NATO da "İhlalin kaza sonucu olmadığı görülüyor" açıklaması yapmıştı.

"Benim teröristim iyi, seninki kötü olmaz. Bakınız El Nusra terör örgütü, DAİŞ’le savaşıyor diye iyi deniyor mu? Ama PYD/PKK savaşıyor diye iyi gösterenler var. Böyle bir yanlışlık olamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika Başbakanı Charles Michel ile görüşmesinin ardından iki lider ortak basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

Osmanlı-Belçika devletleri arasında 1838'de başlatılan resmi ilişkiler o günden bugüne ilk defa bize nasip oldu. Tabii Belçika'ya resmi olarak böyle bir ziyareti ilk defa gerçekleştiriyoruz. Misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Mülteci kriziyle ilgili Türkiye, AB ortak çalışma grubu ve fonlar konusunu arkadaşlarımız görüşüyor. Terörle mücadeleye gelince, DAİŞ terör örgütüyle, bunun yanında PKK ve DHKP-C’yle ortak mücadele platformu olması lazım. Benim teröristim iyi, seninki kötü olmaz. Bakınız El Nusra terör örgütü, DAİŞ’le savaşıyor diye iyi deniyor o mu? Ama PYD/PKK savaşıyor diye iyi gösterenler var. Böyle bir yanlışlık olamaz.

Bir diğer konu da özellikle Türkiye, AB üyelik süreci... Bu konuyla ilgili değerli dostumla onu da konuştum. Gerek 15,17, gerekse 25. 30. fasıllar... Bu fasılların açılması hususunda desteğini bizlerden esirgemeyen, bu konuda Belçika yönetiminin aynı desteği vereceğinden endişe duymuyorum.

Özellikle aramızdaki ekonomik gelişmeler, bir ufak, herhalde dünyadaki ekonomik krizlerle ilgili. Hedef olarak belirlediğimiz 20 milyar dolara çıkarma noktasındaki gayretlerimizi de, gerek bakanlarımız, gerek iş dünyası ile bunu ele alacağız.

Majestelerinin veliaht prens olduğu dönemde Türkiye’yi ziyaret etmişti işadamlarıyla. O dönem bu konuda adımlar atmıştık. Ben daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.