Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: "Onlar Gibi Zalim Olmayacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır. Bugün bize yöneltilen eleştirileri biz yarın onlara bilmiyoruz ama şurası bir gerçek ki içinde bulunduğumuz zor şartlarda...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır. Bugün bize yöneltilen eleştirileri biz yarın onlara bilmiyoruz ama şurası bir gerçek ki içinde bulunduğumuz zor şartlarda insani ölçüleri kaybetmeyen bir millet olarak asla onlar gibi zalim olmayacağız" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Samsun Makine Sanayi A.Ş’nin yeni dev tesisinin ve yapımı tamamlanan diğer yatırımların açılışını yaptı. Açılış töreninde yaptığı konuşmada, şehit ve gazilere layık olabilmek için daha çok çalışacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapı ve terörün üstüne ısrarla gidecekleri mesajını verdi.
Son yıllarda ülkeye yapılan yatırım hizmetlerinden de bahseden Erdoğan, konuşmasını Türkiye’deki PKK terörüne yönelik açıklamalarla sürdürdü. Erdoğan, "Ülkemize ve milletimize yöneltilmiş son silahı bu topraklardan çıkarana kadar bu mücadele bitmeyecek. Ülkemizin ve milletimizin değerlerine, tarihine, kültürüne kin kusan son çene kapatılana kadar bu mücadele bitmeyecek. Demokrasiye eyvallah. Hak ve özgürlüklere eyvallah. Hukukun üstünlüğüne eyvallah. İfade ve basın hürriyetine eyvallah. Siyasetçinin kendini güvende hissedeceğini sağlayacak dokunulmazlıklara eyvallah ama bunların hiçbirinin ülkemizin bütünlüğüne, devletimizin varlığına yönelik saldırılar için kalkan olarak kullanılmasına asla izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.
"DEMOKRASİ İLE HAK VE ÖZGÜRLÜKLERDE ÖLÇÜNÜN FARKLI OLMASI ÇİFTE STANDART"
Demokrasi ile hak ve özgürlüklerin ölçüsünün Türkiye’de farklı, diğer ülkelerde farklı olması durumunda bunun adının çifte standart olacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
"Dünyanın aklı başında hiçbir ülkesi, hiçbir milleti böyle bir şeye müsaade etmez. Şu an bize karşı takınılan tavır da tam olarak işte budur. Hiç kimse kusura bakmasın, biz bir yanağımıza tokat atana diğer yanağımızı dönmeyiz. Binlerce yıllık devlet geleneğine, dünyanın en kadim medeniyetine sahip bir millet olarak hangi durumda ne yapacağımızı gayet iyi biliyoruz. Bugün akıllarınca bizi tedip etmek için terör örgütlerinin sırtını sıvazlayanlar, yarın aynı kuyuya kendileri düşeceklerdir. Dün mecliste konuşma yapıyorlar siyasi partilerin başkanları. Bir tanesi iç savaştan bahsediyor. Terör örgütü arkasında. Çıkmış ikide bir Dolmabahçe Mutabakatı’ndan bahsediyor. Ne Dolmabahçe Mutabakatı ya? Nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir mutabakat falan söz konusu değil. Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır. Bugün bize yöneltilen eleştirileri biz yarın onlara bilmiyoruz ama şurası bir gerçek ki içinde bulunduğumuz zor şartlarda insani ölçüleri kaybetmeyen bir millet olarak asla onlar gibi zalim olmayacağız. Çünkü biz insanı, yaradılmışların en şereflisi olarak gören bir inancın mensuplarıyız."
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle birlikte dev tesis ve tamamlanan diğer yatırımların açılış kurdelesini kesti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.