Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Olayı tırmandırmak gibi düşüncemiz yok

Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bugüne kadar böyle bir olayın olmamasının sebebi Tükiye'nin sabrını zorlayacak ortaya koyduğu sağduyudur. Bu hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle bulunmamaktadır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2015 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Erdoğan: Olayı tırmandırmak gibi düşüncemiz yok

 

İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye sınırında düşürülen Rus uçağı sonrası iki ülke arasında yaşanan krize ilişkin konuştu. Erdoğan "Bugüne kadar böyle bir olayın olmamasının sebebi Tükiye'nin sabrını zorlayacak ortaya koyduğu sağduyudur. Bu hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle bulunmamaktadır" dedi.

Erdoğan konuşmasında şunlara vurgu yaptı:

Bugün giderek İslam coğrafyası bir ilim, irfan ve medeniyet coğrafyasından bir zulüm ve mazlumiyet coğrafyasına dönüşüyorsa bunun en büyük sebebi kardeşlik ahlakı ve hukukunun ihlalidir, yok sayılmasıdır. Çocukların açlıktan, susuzluktan, yokluktan en basit ihtiyaçları karşılanamadığı için öldüğü bir dünyada hiç kimsenin huzur bulamayacağı, hiç kimsenin kendini güvende hissedemeyeceği açıktır.

Maalesef, televizyon ekranlarına yansıyan açlık, kıtlık ve sefalet görüntülerini önemli bir kısmı teşkilat üyesi ülkelerde vuku buluyor. Mesela, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerde her bin çocuktan 54'ü daha 5 yaşına varmadan hayata gözlerini yumuyor.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.