Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ı korkuttu

Yunan basını, Türkiye'nin günde 3 bin mülteciyi Yunanistan'a geri göndermeyi planladığını öne sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta AP Parlamentosu'nun Türkiye ile üyelik müzakerelerinin dondurulmasını önermesinin ardından, "Daha ileri giderseniz, bu sınır kapıları açılır" uyarısında bulunmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ı korkuttu
Son dönemde Brüksel ve Ankara arasında ilişkilerin gerildiğine dikkat çeken İngiliz Times gazetesi, Yunan basınına dayandırdığı haberinde, Yunan istihbarat yetkililerinin, Türkiye'nin günde 3 bin mülteciyi Yunanistan'a geri göndermeyi planladığına dair bulgulara ulaştığını öne sürdü.

Yunanistan'ın Proto Thema gazetesine dayandırılan iddialara göre Yunan istihbarat görevlileri planın birkaç hafta içinde hayata geçirilebileceğini düşünüyor.

Atina'dan The Times'a görüş bildiren Yunan istihbarat uzmanı Athanassios Drougas, "Şu günlerde kimse Sayın Erdoğan'ı ve tahmin edilemezliğini hafife almıyor" dedi. Drougas, Erdoğan'ın son haftalardaki açıklamalarının ve Proto Thema tarafından ortaya atılan iddianın Yunan Genelkurmay Başkanlığı'nı "ciddi şekilde endişelendirdiğini" belirtti.

ERDOĞAN: KAPILAR AÇILIR

Avrupa Parlamentosu'nun geçen hafta Türkiye ile AB arasında yürütülen üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını önermesinin ardından AB ülkelerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle demişti:

"Verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz, 'Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız?' demeye başladınız. Bana bak, eğer daha ileri giderseniz, bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.