Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Federasyondan sanatkarlara çağrı

Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Başkanı Özcan Saraçoğlu, sanatkarlardan atölyelerini temiz tutmaları konusunda azami gayret göstermelerini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2013 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2013 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Federasyondan sanatkarlara çağrı

Federasyon Başkanı Özcan Saraçoğlu, Bursa’nın İnegöl ilçesine gelerek, Arabacı, Demirci ve Madeni Sanatkarlar Odası yönetimini ziyaret etti. Saraçoğlu, “Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu olarak, Türkiye genelinde 257 odamız var. 13 federasyon içerisinde 3 büyük federasyondan birisiyiz. Bursa’da ilçelerle beraber federasyonumuza bağlı 11 oda var. Bugün odalarımızın durumunu görmek için geldik. Bundan sonraki yılda seçim sürecine giriyoruz. Oda ve konfederasyon seçimleri olacak. Bu seçimlerle ilgili neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Meselelerimizi masaya yatıracağız. Yeni seçimin ardından bizim yasalarımızda da değişiklikler olacaktır. Bu değişiklikler daha güncel hale gelecek, yeni yasaları beraberinde getirecektir. Biz hep ustamızdan gördüğümüzü yapmaya alıştık. Ama dönem öyle bir dönem ki, teknoloji sürekli ilerliyor. Biz de bu teknolojiye ayak uydurmalıyız. Yasalar bu yüzden var. Kendimizi yenileyeceğiz, yenileyemezsek gideceğiz. Burada esnafımızın fikirleri doğrultusunda KOSGEB’ten destek alınabilir. Bu sistem böyle gitmez. Değişmesi için esnafın istediği bir sistemi yukarılara taşımak istiyoruz” dedi.
Şu anda 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili hükümete talepte bulunduklarını kaydeden Saraçoğlu, “2’nci 4’ün sonunda kabiliyet dersleri olmalı. Bugüne kadar yetişen tüm sanatkarlarımız, ailelerinin yönlendirmesiyle meslek seçimlerini yaptılar. Eğer ikinci 4’ün sonunda kabiliyet dersleri olursa, çocuklarımız kendini yetiştirecek. Hangi mesleğe yatkınlığı varsa oraya yönelecek. Bizim talebimiz var, ama 4+4+4 sistemi henüz yeni. Bunu yapmak istiyoruz. KOSGEB de bu işin yazılımında, var ama icraatın içinde yok” diye konuştu.
Saraçoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: 
“Diğer yandan biz istiyoruz ki, artık eskisi gibi bizim atölyelerimiz yağ pas içinde olmasın. Eskiden dükkanımıza gelen müşteriyi boş yağ tenekesinin üzerinde oturttuk. Ama şimdi bakıyorsunuz ki, yetkili servislerimizde ayrı oturma yerleri, ayrı müşteri bekleme salonları var. Biz istiyoruz ki, yetkili servis olmayan atölyelerimiz de temiz olsun. Müşterilerin oturup bekleyebilecekleri yerler olsun. Ama bizim sanayi sitelerimizin en genci 30 yaşında. Bunların değişmesi lazım’’.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.