Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: “Gezi Olayları, İstanbul’un Farklılıkları Bir Arada Yaşatabilme Kabiliyetine Yapılan Bir Saldırıydı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gezi olayları, bir yönüyle de İstanbul’un bu farklılıkları bir arada yaşatabilme kabiliyetine yapılan bir saldırıydı. Kendi düşüncelerini, ideolojilerini, kendi hayat biçimlerini İstanbul’a ve...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 22:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 22:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gezi olayları, bir yönüyle de İstanbul’un bu farklılıkları bir arada yaşatabilme kabiliyetine yapılan bir saldırıydı. Kendi düşüncelerini, ideolojilerini, kendi hayat biçimlerini İstanbul’a ve onunla birlikte tüm ülkeye dayatma hevesi içindeki bir grubun yönlendirmesiyle yaşanan bu olaylar en büyük zararı İstanbul’a verdi" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Yöneticileri ve İl Protokolü iftar yemeğine katıldı.
Yenikapı sahili iftar alanında düzenlenen yemeğe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, eski Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, eski Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile sanat dünyasından Orhan Gencebay, Emel Sayın, Muazez Ersoy, Hakan Peker, Petek Dinçöz, Burak Kut, modacı Nur Yerlitaş ve Yonca Evcimik ile çok sayıda davetli katıldı.
“DÜNYADA İSTANBUL’UN FİİLİ NÜFUSUNU GEÇEN 60 ÜLKENİN OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”
İftar yemeğinde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul gibi bir şehre hizmet etmek her fanin ulaşabileceği bir ayrıcalık değildir. Sizler bu şehirde kayıtlarda 14 milyon 650 bin olarak geçen aslında belki 17- belki 18 milyonluk nüfusa hizmet ediyorsunuz. Sadece sayısal olarak baktığımızda da dünyada İstanbul’un fiili nüfusunu geçen ancak 60 ülkenin olduğunu görüyoruz. Birleşmiş Milletlere üye 194 ülke olduğunu düşündüğümüzde İstanbul’un büyüklüğü çok daha iyi anlaşılacaktır. Elbette İstanbul’un büyüklüğü sadece nüfus büyüklüğünden ibaret değildir. Sahip olduğu tarihsel, kültürel, ekonomik değerleri ile bir dünya şehridir” dedi.
“EĞER BU ŞEHRE AŞIK DEĞİLSENİZ YAPTIĞINIZ İŞ SİZE YÜKTÜR”
Böyle bir şehirde sadece yaşıyor olmanın dahi sorumluluğu bile büyüktür diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Hele yönetici olmanın vebali çok ağırdır. İstanbul’a aşkla bağlı olmadan yaşayana da bu şehir ağır bir yüktür. Eğer bu şehre aşık değilseniz yaptığınız iş size yüktür. Bu aziz şehrin kıymetini bilmeliyiz. İstanbul sadece devletler ve medeniyetlere beşiklik yapan, üreten bir şehir değildir. Tüm farklılıkların İstanbul’da ahenk içinde, uyum içinde, huzur içinde birbirlerini tamamlayarak yaşıyor olmaları bu şehrin asıl zenginliğidir, asıl özgünlüğüdür. İstanbul Türkiye’nin özetidir. İstanbul’da dünyanı yüzlerce ülkesine dair renklerine rastlarsınız. Bu farklılıkların İstanbul’da huzur içinde birbirlerini tamamlayarak yaşıyor olmaları bu şehrin asıl zenginliğidir” dedi.
“GEZİ OLAYLARI İSTANBUL’UN FARKLILIKLARI BİR ARADA YAŞATABİLME KABİLİYETİNE YAPILAN BİR SALDIRIYDI”
Bir süredir İstanbul’un bu vasfını tahrip etmek, farklılıkları çatışma unsuru haline dönüştürmek için uğraşıldığını, senaryolar yazıldığını, projeler üretildiğini belirten Erdoğan, "İşte son olarak Vezneciler’deki olayı gördük, yaşadık. Bu bizi ciddi manada üzen bir olay olmuştur. Açık konuşuyorum, Gezi olayları bir yönüyle de İstanbul’un bu farklılıkları bir arada yaşatabilme kabiliyetine yapılan bir saldırıydı. Kendi düşüncelerini, ideolojilerini, kendi hayat biçimlerini İstanbul’a ve onunla birlikte tüm ülkeye dayatma hevesi içindeki bir grubun yönlendirmesiyle yaşanan bu olaylar en büyük zararı İstanbul’a verdi" diye konuştu.
"TERÖRLE MÜCADELEYİ DURDURMAK YOK"
Terör operasyonlarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Terörle mücadelemizi, bu meseleyi ülkemizin ve milletimizin gündeminden tamamen çıkana kadar kesintisiz şekilde sürdüreceğiz. Mücadeleyi durdurmak yok. Terörün sadece Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki değil, İstanbul’daki kaynaklarını da kurutmakta kararlıyız. Artık bu şehirde hiç kimse yüzü maskeyle, eli molotofla, silahla ortalığa dökülemeyecek, bunu da başaracağız" açıklamasında bulundu.
Konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte video konferans aracılığı ile Rumeli Hisarı içindeki Boğazkesen Fetih Mescidi’nin açılışını gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.