Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Davutoğlu'nun paralel yapı ile mücadelede kararlılığı önemli bir etken

Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti genel başkan ve başbakan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ismi belirlenirken, "paralel yapı ile mücadelede kararlılığının önemli bir etken...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan: Davutoğlu'nun paralel yapı ile mücadelede kararlılığı önemli bir etken
Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti genel başkan ve başbakan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ismi belirlenirken, "paralel yapı ile mücadelede kararlılığının önemli bir etken olduğunu" söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MYK toplantısından sonra genel başkan ve başbakan adayını Davutoğlu olarak açıkladı. Adayı açıklamasının ardından Erdoğan, "Yeni genel başkanımızdan ve başbakanımızdan, bizlerin de milletin de en büyük beklentisi yeni Türkiye idealini benimsemek ve ulaştırmasıdır. Ahmet Davutoğlu’nun aday olmasında paralel yapıyla mücadele kararlılığı da önemli bir etken olmuştur. İnanıyorum ki bu mücadeleyi beraber yürüteceğiz. Çok açık net söyledim. Yani cumhurbaşkanı olmak, paralel yapıyla mücadelemi asla aksatmayacaktır. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu tür unsurlara karşı, başta şahsım olmak üzere, gerek kabinemiz, parlamentodaki tüm grubumuzun bu desteği vermesi, inanıyorum ki 2023 Türkiye’sinin çok daha farklı konuda güçlenmesine fırsat tanıyacaktır." dedi.



“DAVUTOĞLU KARDEŞİM BUNUN BEDELİNİ ÖDEDİ”



"Bununla ilgili mücadeleyi Davutoğlu kardeşimin vereceğine inanıyorum." diyen Erdoğan, şöyle ekledi: "MİT TIR’larının önünün kesilmesinden, çok gizli toplantının dinlenmesine, yapılan yardımlardan, paralel medyada çıkan iftiralardan, birçok noktada Ahmet Davutoğlu kardeşim bunun bedelini ödedi. Paralel yapının niyetini de, çok açık net gördü. Bu mücadeleyi kararlı bir şekilde yürütmenin de, üzerimizde önemli bir görev olduğuna inanıyorum. Kabinenin, Davutoğlu idaresinde devam edeceğine inanıyorum. Sayın Davutoğlu’nun yanında olacağım, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bütün teşkilatımız ve grubumuz da sayın Davutoğlu’nu destekleyecektir. Bugün, bu tercihimizle, komşularımız, tüm mazlumlar da dualarını bizlere bir kez daha göndereceklerdir. Bu tercihimizle bölgemizde ve dünyada barış dayanışmanın ne denli istendiğini de ortaya koymuş oluyoruz. Dış politikada vicdani boyutun öne çıkmasına önem veren Davutoğlu, milli ve küresel boyutta daha güçlü savunacaktır." 




Yeni anayasa meselesinin Türkiye’nin öncelikli meselesi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Tekrar etmekte fayda görüyorum, çok önemli ve hassas bir sınavdan geçiyoruz. Önümüzdeki bir hafta çok önemli. Ardından başlayacak uzun süreç önemli. Hasımlarımızı sevindirmeyeceğiz. Partimiz içinde emelleri olanlara, imkan vermeyeceğiz. Bir olarak, kardeş olarak, kongreye gidecek ardından başlayacak süreçte de, AK Parti’nin isimler üzerinden değil, dava üzerinden ilerleyen bir parti olduğunu herkese göstereceğiz." diye kaydetti.

Erdoğan sözlerini şöyle noktaladı: "Tabi yazanlar çizenler, muhalefetin farklı versiyonları değişik şekilde yaklaşım gösterebilirler. Onlar görevlerini yapıyor, biz de görevimizi yapacağız. Kongreyle ilgili tüm hazırlıklarımız tamam. Buradan yine tüm AK Parti teşkilatımıza sesleniyorum. Ankara Arena kapalı spor salonunda, haftaya Çarşamba günü orayı gümbür gümbür dolduracağız. Birliğimizi beraberliğimizi tüm Türkiye’ye dünyaya tekrar bu kongreyle hem teyit hem tescil edeceğiz. Bunlar birer yenilenmedir. Ve bunu bizler partimiz için ülkemiz milletimiz için önemli bir değerler silsilesi halinde yükselteceğiz. Ahmet Davutoğlu kardeşimize bu yeni süreçte başarılar diliyorum. Partimizde birlikte çalışacağı tüm arkadaşlara başarılar diliyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.