Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan'dan Rus Televizyonunda önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus resmi kanalı Rossiya-1'de Mihail Gusman'ın sunduğu Formula Vlasti programına konuk oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2016 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2016 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan'dan Rus Televizyonunda önemli mesajlar
Ortadoğu'daki terörle mücadele sürecine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bölgede teröre karşı ortak mücadelede saygıdeğer kıymetli dostum Putin'in desteğine ihtiyacım var. Bu alanda Rusya ile işbirliğimiz için biz gereken her adımı atmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

24 KASIM TALİHSİZ BİR OLAY

Olayla ilgili konuyu mektubumda da dile getirdim. Olayın bizler için de üzücü olduğunu ve talihsiz bir olay olduğunu ifade ettim. Suriye topraklarındaki bu olayla bağlantısı olanlar yakalanarak mahkemeye verilmiş bulunuyor. Soruşturma devam ediyor. Şu anda Rus pilotun ölümüne neden olan kişi cezaevinde.

AKKUYU'DA ÇOK ZAMAN KAYBETTİK

Biz daha önce karşılıklı ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmayı hedefliyorduk. Burada da aksamalar çıktı. Akkuyu Nükleer Santral projesi bizim için hayati bir proje. Bu konuda da çok zaman kaybettik. Hedef bu projeyi bir an önce bitirerek işletime açmak. Türk Akımı projesine gelince ise Sayın Vladimir Putin'in katılımıyla yapılan ÜDİK toplantısında da aynı görüşlerimizi dile getirdik. Biz bu projenin aksaması hususunda herhangi bir adımımız söz konusu değil.

TURİZM İŞBİRLİĞİMİZ ARTACAK

Halklarımızı en çok kaynaştıran alan turizmdir. Fakat bu alanda büyük ara verildi. Geçen yıl Rus turist sayısı fiiliyatta lider sayısına yaklaşmıştı. Bu yıl belki lider sayı olarak Almanları da geride bırakabilirdi. Ama ben inanıyorum ki gelecek dönemde turizm işbirliğimiz artacak. Tabii akrabalık bağları da artıyor.

SAHİLLERİMİZ GÜVENLİ

Şu anda Türkiye'de, özellikle tatil bölgelerimizde hiçbir sorun yok. Güvenlik konusunda gereken tüm önlemleri alıyoruz. Gelecekte de bunları yapacağız. Dolayısıyla endişelenecek bir durum yok. Şu anda sahillerimiz güvenli ve turistleri bekliyor. Fakat sadece deniz tatili değil, aynı zamanda da bizim inanç, kültür, sağlık turizm, golf, dağ turizmi gibi alanlarımız da var.


KÜRTLERE LİDERLİK YAPTIĞINI SÖYLEYENLER ZULÜM YAPTI

Erdoğan, 'Kürt meselesi' hakkındaki bir soruyu karşısında ise "Kürt meselesinden bahsederken, neyi kastettiğinizi anlamıyorum. Şu anda benim Kürt kardeşlerim, Kürt vatandaşlarım belirli bir partinin çatısı altında yoğunlaşmamakta. Çok sayıda Kürt vatandaşlarım oylarını, benim kurucu olduğum AK Parti'ye veriyor. Hükümetimizde Kürt kökenli bakanlarımız var" ifadelerini kullandı. "Ne yazık ki, Kürt halkına liderlik yaptığını söyleyenler Kürt halkına zülüm etmişti" diyen Erdoğan, "İnsanları sokağa çıkardı ve yaklaşık 50 bin Kürt vatandaşımızın ölümüne neden oldu. Ölenler de Kürt. Ne yazık ki onlar ülkemizde terör faaliyetleri yürütüyor. Biz onlara karşı mücadelemize devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

AB 53 YILDIR BİZİ OYALIYOR

Brüksel'in Ankara'ya yönelik tutumunu da eleştiren Erdoğan, "AB ile üyelik müzakerelerini 1963'ten bu yana yürütüyoruz. 53 yıl bizi oyaladılar ve halen oyalıyorlar" dedi. Sığınmacı krizini de hatırlatan Erdoğan: "Suriye ve Irak'tan 3 milyondan fazla mülteci geldi. Bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte bu masraflarımız 20 milyar doları geçti. Avrupa bize yardım etmiyor. Yardım konusunda söz verdiler. Fakat halen bu yardımı görmedik. Sadece BM bize 53 milyon dolar yardım etti. Türkiye bu kadar yükü kendi üzerine aldı.

15 TEMMUZ TEŞEKKÜRÜ

FETÖ'nün darbe girişimine de değinen Erdoğan, "Bu olaylar sırasında ikinci gün beni Putin aradı. Görüşmede darbeye karşı olduklarını ve bizim tarafımızda olduğunu vurguladı. Şahsım ve Türk halkı adına bu ilkesel tutumunu hatırlayarak şunu söylüyorum: Teşekkür ederim" dedi. Sputnik
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.