Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan'dan heykelinin yapılmasına tepki: 'Çok üzüldüm'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Şahsımın heykelini ve benzerlerini yapmışlar. Tabii bunu duyunca ben çok çok üzüldüm. Bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini istiyorum, ne masklar yapılmasını istiyorum, ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2017 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2017 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan'dan heykelinin yapılmasına tepki: 'Çok üzüldüm'

İşte Erdoğan'ın heykeli ile ilgili açıklamaları:

Şahsımın heykelini ve benzerlerini yapmışlar. Tabii bunu duyunca ben çok çok üzüldüm.

Bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini istiyorum, ne masklar yapılmasını istiyorum, ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum.

Bir defa bunları kaldırttık.

Bundan sonra lütfen bu yanlışlara tevessül etmesinler. Heykel değil hizmete yönelik eserleri diksinler. Bunların bizim değerlerimizle çatışan şeyler olduğunu bir defa bilmemiz lazım.

Asla bu yola, hiçbir arkadaşım böyle bir yanlış yaptılar.

Bundan sonra kimse de bu yola tevessüle etmesin.

İşte Erdoğan'ın diğer açıklamalarından satır başları:

"Şimdi önümüzde yeni bir seçim yeni bir imtihan var. 2019 seçimlerinde sadece cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliğinde değil belediye başkanlığı seçimlerinde de asgari yüzde 50+1 oya ulaşmayı hedefliyoruz. Bu bir hedeftir.

AK Parti belediyelerinin hizmet kalitelerini diğer belediyelerle kıyaslamak mümkün değildir. Aksi halde yaptıklarımızın yarısına bile ulaşamazdık. Gerçekten de tıpkı hükümette olduğu gibi belediyecilikte de rakiplerimizle değil kendi kendimizle yarışıyoruz. Önümüzdeki seçimde çıtayı biraz daha yükseltiyoruz.

"BELEDİYECİLİĞİN YOL YAPMAKTAN İBARET OLMADIĞINI GÖRDÜK"

Başarımızı tepeden inme değil tabandan gelen siyaset anlayışına borçluyuz. Belediyecilik dönemimizde millete hizmet etmenin sadece yol yapmaktan ibaret olmadığını, aynı zamanda gönülleri de yapmaktan geçtiğini gördük. Biz bu anlayışla yola çıktığımız için şehirlerle birlikte zihniyetleri de değiştirdik.

Şu gerçeğin de farkındayız, Türkiye 15 yılda çok büyük mesafe kat etti. En basitinden ekonomide 3 kat büyüdük. Seçmen sayımız 41 milyondan 55 milyonun üzerine çıktı. 14 milyon gencimiz seçmen olarak sisteme girdi. 30 yaş seçilme yaşıydı biz bunu önce 25'e, sonra 18'e indirdik. Bunu Türk siyasetine sokan parti hamdolsun AK Parti olmuştur. Bu tarihe bir kayıt düşmektir.

"KAPSAMLI BİR YENİLENMEYE GİTTİK"

Biz gençliğimize güvendik, inanıyoruz şimdi de kalite sorunumuzu halletmek suretiyle inşallah bunu çok farklı bir yere taşıyacağız. Esasen her seçim döneminde hem parti teşkilatlarında, hem Meclis'te kapsamlı bir yenilenmeye gittik, Ancak dünya o kadar hızlı değişiyor ki bu yenilenmeyi, tazelenmeyi çok daha hızlı yapmamız gerektiği anlaşılıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.