Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan'dan ABD'ye sert mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşa hitap ediyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan'dan ABD'ye sert mesaj

 

Açılışını yaptığımız 230 trilyon liralık bir yatırım olan Dİyarbakır terminal binasın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Diyarbakır Havalimanı bu yılın ilk 4 ayın 627 bin yolcuyu taşıdı. Diyarbakır'ı adeta dünyaya bir adım mesafesinde yaklaştırdı. Bugün diğer kurumlarızın yatırımları ile birlikte 558 trilyon lirayı geçen yatırımlarımız söz konusu.... Diyarbakır yeni bir dönüşüm yaşıyor.. Dedik ki biz bütünleştirmek için varız.

 

PKK SİLAH BIRAKMAYACAK, SİLAHLARI GÖMECEK

 

PKK terör örgütü Tanışık Köyü'nde vatandaşlarımızı katletti. Benim milletim ne diyor bu HDP'li vekiller benim verdiğim vergilerle bunlar maaş almasın istiyor. Dokunulmazlıklar kalktı. Şimdi yurt dışına kaçmaya başladı. Aynen Paralel Devlet Yapılanması ne ise bunlarda o... Kaçmayın neden kaçıyorsunuz. PKK silah bırakmayacak, gömecek... Bunlar bu işe alışık silahı bırakır sonra gelip alılar. Olmadı o zaman bu ülkeyi terketsinler.. Kardeşlerim Diyarbakırlı işadamlarımızın ilanları örnek teşkil ediyor. Bölge halkının bu şekilde açık tavır alması halinde örgüt biter... Masum insanları katleden bu örgüt bu milleri temsil edemez. Bu örgütle benim inançlı kürt kardeşimin bu örgütle işi olamaz...Masum insanları katleden bir örgüt bu toprakların bir parçası olamaz... Biz hayatımızın hiçbir döneminde hakikatlerle yüzleşmekten çekilmedik.

 

 

ABD ASKERLERİNİN PYD ARMALI ÜNİFORMALARI

 

Çözüm süreci dedik ama anlamadılar. Eşbaşkanlardan bir tanesi ne yaptı.. Kürt kardeşlerimi sokağa döktü. Yasin Börü 15 yaşında öldü. Bunlarda vicdan diye bir şey yok bunlar insanlıktan nasibini almamış... ABD askerlerinin PYD armalı üniformalarını kınıyorum...ABD yanlış yerde duruyor, kınıyorum. MGK'da tavsiye kararını aldık. PKK neyse paralel devlet yapılanması da odur.

 

 

Biz Türkiye ile ay yıldızlı bayrağımızla gurur duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım bugün Diyarbakır'da kardeşlerimizle kucaklaşmak için buradayız. Biliyorsunuz 10 gün önce Diyarbakır'a geldim. Diyarbakır'ın Tanışık Köyü Dürümlü mezrasına gittim. Orada tonlarca patlayıcıyla kardeşlerimizi katleden terör örgütünün bütün dünyaya göstermek için oradaydık. Milletimiz rahat olsun terör belasını bu ülkeden sileceğiz. Diyarbakır geleceğe emin adımlarla yürüyecek.. Bugün sayın Cumhurbaşkanımızla Uluslararası Diyarbakır Havalimanını açacağız. Diyarbakır'ı yakıp yıkanlar bir kez daha bu yaptıklarından pişman olacaktır. Diyarbakır'da hemen hemen her alanda birçok hizmet gerçekleştirdik. Diyarbakır'ın 2002'de bölünmüş yolu sadece 37 km bölünmüş yolu vardı. 14 yılda biz Ak Parti iktidarı olarak Diyarbakır'a tam 350 km bölünmüş yol yaptık... Diyarbakır'ı Mardin'e Elazığ'a Batman'a Siirt'e Şanlıurfa'ya bölünmüş yolla bağladık. Yolları böldük milleti birleştirdik, kardeş yaptık, gönüldaş yaptık.

 

 

 

DİYARBAKIR'A YAPILAN YATIRIMLAR...

 

Sadece ulaşımda değil eğitimde de Ak Parti iktidarında çok şey kazandırdık. Selahaddin Eyyübi Üniversitesini Diyarbakır'a kazandırdık. Yükseköğrenim yurdunu açtık. Belediye Başkanı Diyarbakır'ın dertleri ile uğraşması gerekirken terör örgütüne lojistik destek verdi. Sizin paralarınızı terör örgütüne aktardı. Sevgili kardeşlerim gündemimizde Diyarbakır'ın bereketli topraklarının tamamını su ile buluşturmak var. Silvan Barajı 7 milyonluk bir proje. Terör örgütü bu projeyi yaptırmamak için uğraşıyor. Silvan Barajını da su ile buluşturacağız. Bu millet terör örgütüne pabuç bırakmaz. 2,5 milyon arazi su ile buluşacak.. Onlar biliyorlar ki Silvan Barajı demek Diyarbakır'ın zenginleşmesi demek... Diyarbakır'ın medeniyet yolculuğunda ilerlemesi demektir. Havalimanı demek Diyarbakır'ın dünya ile buluşması demek. Ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Siz de başaramayacaksınız sizin sırtınızı sıvazlayan iç ve dış işbirlikçileriniz de başaramacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi terör örgütüne yardım ediyor.

 

DİYARBAKIR ESNAFINA MÜJDE!

 

Nissibi Köprüsü'nü yapan sayın Erdoğan ve onun arkadalarıdır. Hiç merak etmeyin önümüzde güzel günler var. Yarınımz bugünden daha güzel olacak. Bakın Sur'un 6 mahallesini ne hale getirdiler. Tarihi eserlere, bombalarla çukurlarla zarar verdik. Biz Ak Parti iktidarı olarak dedik ki insanı yücelt ki devlet yücelsin.. Esnafımızın bütün zararını ödedik. 3 trilyon ödedik süreyi uzatıp 3 trilyon daha ödeyeceğiz.. Ecdadımızdan miras kalan Sur'u en güzel şekilde yeniden yapacağız. Az sonra liderimiz sayın Cumhurbaşkanımız Dİyarbakır'da tarihi konuşmasını yapacak. 2023 hedeflerine giderken yol haritasını sizlere ilan edecek..

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SEVGİ GÖSTERİSİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 116 projenin toplu açılış töreni için geldiği Diyarbakır'da, sevgi gösterisi ile karşılandı. Yol güzergahında, kendisini bekleyen grubu görerek otobüsü durduran Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara satranç takımı hediye etti. Toplu açılış törenine katılmak amacıyla Diyarbakır'a gelen ve saat 13.25'te havalimanına inen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı otobüsüne binerek, açılış töreninin yapılacağı valilik binası önüne hareket etti. Yol boyunca toplanan vatandaşlar, Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. Şanlıurfa yolu üzerinde ellerinde Türk bayrakları ile birlikte bekleyen grubu gören Cumhurbaşkanı Erdoğan, otobüsü durdurarak, grupta bulunan çocuklara satranç takımı hediye etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.